Φωτογραφίες από το μπλοκ αναρχικών γυναικών στην πορεία ενάντια στην έμφυλη βία στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα

0
3244

Με πανό «Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία –για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία» της Ομάδας ενάντια στην πατριαρχία (Α.Π.Ο.)  και «Η έμφυλη βία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός» των Αναρχικών Συντροφισσών ενάντια στην πατριαρχία, συμμετείχαμε στην πορεία κατά της έμφυλης βίας που πραγματοποιήθηκε χτες 24 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση στην Καπνικαρέα, πριν ξεκινήσει η πορεία, φωνάχτηκαν συνθήματα έξω από τον φούρνο «Αττικά» -θυγατρική του «Χωριάτικου»- ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Γιαννακόπουλου υπεύθυνου για δουλεμπόριο γυναικών: «Αττικά – Χωριάτικο δεν είναι αρτοποιεία, κρύβουνε το trafficking, τη σύγχρονη δουλεία».

Στην πορεία φωνάζονταν συνθήματα όπως: «Η έμφυλη βία της αστυνομίας κρύβει τον “φεμινισμό” της κυριαρχίας», «Από το Μεξικό μέχρι την Τουρκία αγώνες γυναικών για την ελευθερία», «Η ελευθερία δεν δίνεται με νόμους, με αγώνες απ’ τα κάτω κερδίζεται στους δρόμους», «Πρόσφυγες εργάτριες της γης οι κολασμένες- το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένες», «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, κράτος και αφεντικά κάναν δολοφονία».

Το αναρχικό μπλοκ κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας ενόψει της δίκης των μπάτσων βασανιστών που θα γίνει στις 29 Νοέμβρη στην Ευελπίδων.

ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΙ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ: Πέµπτη 29 Νοεµβρίου, δικαστήρια Ευελπίδων, 9 π.µ.