[Θεσσαλονίκη] Καμιά φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη!

0
1207

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Το πρωί της Τετάρτης 6 Νοέμβρη, Ιρανός μαθητής δέχεται επίθεση έξω από το 4ο γυμνάσιο Νεάπολης-Συκεών από δύο κουκουλοφόρους φασίστες, οι οποίοι τον χαρακώνουν στο χέρι και τον απειλούν να μην ξαναπάει σχολείο. Η επίθεση αυτή συμπληρώνει το παζλ της βαρβαρότητας που διεξάγει κράτος και παρακράτος απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές, όπως επίσης και εναντίων κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα. Αυτής που συγκροτείται και πραγματώνεται μέσα από τα συρματοπλέγματα, μέσα από το ρατσιστικό δηλητήριο, μέσα από τους αποκλεισμούς, τον φόβο, την ιδιώτευση, το μίσος για το διαφορετικό, το δίκαιου του δυνατού, την πολιτική εξαίρεσης και του θανάτου, είτε αυτού στα σύνορα και στα camps, είτε αυτού που ονομάζεται πογκρόμ, είτε αυτού που συντελείται για την περαιτέρω φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των από τα κάτω.

Από το κείμενο καλέσματος του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 3/11 :
[…] Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά τα μεγάλα κύματα ξεριζωμού ανθρώπων από τις εμπόλεμες και οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη λόγω των επεκτατικών πόλεμων και της οικονομικής διαχείρισης του δυτικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυριαρχίας, που αδυνατεί να το διαχειριστεί. Περίπου στους 20.000 φτάνουν οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (γιατί κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά να περάσει τα σύνορα) ενώ τα περισσότερα “κέντρα φιλοξενίας” στοιβάζουν πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων από τον προβλεπόμενο, σε συνθήκες εφάμιλλες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον δεύτερο παγκόσμιο, ενώ η κρατική βία αρχικά ξεσπίτωσε πρώτα τους ανθρώπους αυτούς από τις δομές αλληλεγγύης και τις καταλήψεις των Εξαρχείων, για να τους πετάξει αργότερα στα hot spot του θανάτου. Η πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τη νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με την εκκένωση δομών οι οποίες φιλοξενούσαν πρόσφυγες κάτω από ανθρώπινες συνθήκες φανερώνει και την ηθική του κράτους, που στήνει βωμούς στο χρήμα ακόμη κι αν χρειαστεί να ανοίγει τάφους για τους ανθρώπους. Τα κέντρα κράτησης λοιπόν εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό: μετατρέπονται σε σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης-γκέτο, ενώ οι κοινωνίες παρακολουθούν ανενόχλητες ή ακόμη χειρότερα όπως στην περίπτωση των Βρασνών, επιτιθέμενες στους απόκληρους της γης, οξύνοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διασφαλίζοντας τη συνέχιση του ίδιου σκηνικού θανάτου. […]

Από τις δομές, τις γειτονιές μέχρι τους χώρους εργασίας μας, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού πεδίου αντιμαχόμαστε τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία πολύμορφα όπως αρμόζει, ανεξάρτητα από την προβιά που φοράει κάθε φορά, είτε με τη μάσκα του Μακεδονομάχου, είτε με του μπράβου απεργοσπάστη, είτε του μισαλλόδοξου ρατσιστή. Απέναντι τόσο στο κράτος και το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και κανιβαλισμό, όσο και στο εφεδρικό τμήμα του που δρα ως εμπροσθοφυλακή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών , δηλαδή το φασιστικό παρακράτος, η απάντηση μας είναι μια : Ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας.

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στην συνολική επιστράτευση του εθνικισμού, στα επίσημα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μαχητικά και από τα κάτω, δίνοντας από κοινού μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι τις μάχες αυτές που θα συντρίψουν τον φασισμό, τον πόλεμο, την μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, το κράτος και το κεφάλαιο, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Στηρίζουμε την

-Μικροφωνική Συγκέντρωση : Πέμπτη 7/11 στο ρολόι Νεάπολης, 18.00

-Πορεία : Παρασκευή 8/11 στο ρολόι Νεάπολης, 18:00 που καλείται από την Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία»

Τοπικός Συντονισμος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο
Libertatia