Πάτρα: Κατάληψη στο Γαλλικό Προξενείο

0
3720

 


Το πρωί της Τρίτης 14 Ιούνη πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο Γαλλικό Προξενείο της Πάτρας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους στη Γαλλία.

Κρεμάστηκε πανό στο μπαλκόνι με το σύνθημα “Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους στη Γαλλία”. Στους τοίχους του γαλλικού προξενείου γράφτηκε το σύνθημα όπως “greves, blocages, sabotages” δηλαδή “απεργίες, μπλόκα, σαμποτάζ”. Μοιράστηκαν, επίσης, κείμενα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης στους περαστικούς που αναφέρονται στον αγώνα που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στην Γαλλία ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο και στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης, πετάχτηκαν τρικάκια και στάλθηκαν φαξ κοινοποίησης της κατάληψης και αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται στη Γαλλία (σε ελληνικά και γαλλικά) σε πρεσβείες και υπουργεία.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Από τις 9 Μάρτη, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, εκδηλώνεται ένας σημαντικός και μαχητικός κοινωνικός-ταξικός αγώνας ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο με τον οποίο η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Με διαρκείς καταλήψεις σε σχολεία, σχολές και δημόσια κτήρια, με επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε καθημερινό επίπεδο, με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις σε εργοστάσια και με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής η γαλλική κοινωνία -και ειδικότερα η νεολαία- ορθώνει γερές αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν τα αφεντικά και το κράτος.

Μία επίθεση που αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού, κατεύθυνση που συνέχει επιμέρους κρατικές και καπιταλιστικές οντότητες στη Δύση και περνάει μέσα από την επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Στη Γαλλία κατοχυρώθηκε από το γαλλικό κράτος και θεσμικά, ύστερα από τις δολοφονικές επιθέσεις του ISIS, τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι, και διατηρείται επί μακρόν μέχρι σήμερα, με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών να αποτελεί το ιδεολογικό όχημα για την αναβάθμιση της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους σε βάρος των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του, ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο καθώς η απεργία εξαπλώνεται σε στρατηγικούς τομείς για τη λειτουργία των κρατικών και καπιταλιστικών μηχανισμών, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, ενώ μπροστά στην αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης, προετοιμάζεται γενική απεργία μετά τις 10 Ιουνίου. Παράλληλα, οι συγκρούσεις στους δρόμους εξαπλώνονται ενώ τις κατασταλτικές δυνάμεις σπεύδουν να συνδράμουν και οι φασιστικές συμμορίες. Τα γεγονότα στη Γαλλία καταδεικνύουν ότι, με μνημόνια ή χωρίς, αυτό που επιβάλλει η Ε.Ε. και τα κράτη που την συναποτελούν είναι η καπιταλιστική αναδιάρθρωση και πως η μόνη απάντηση βρίσκεται στην αδιαμεσολάβητη μαζική κοινωνική και ταξική αντίσταση στους δρόμους.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους εργάτες και εργάτριες, στους επισφαλείς, στους άνεργους και τους νεολαίους που με ιδιαίτερο σθένος παλεύουν ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση στη Γαλλία, αναγνωρίζοντας πως στις μέρες μας είναι επιτακτικότερη από ποτέ η σύνδεση των αγωνιζόμενων διεθνώς και ο κοινός αγώνας ενάντια στην κοινή επίθεση που δεχόμαστε. Από το Μεξικό μέχρι την Τουρκία κι από την Ελλάδα μέχρι τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, φωνάζουμε στα ταξικά μας αδέρφια πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος του όσο υπάρχει αντίσταση και αγώνας. Για να πάρουμε τις ζωές στα χεριά μας, να αναλάβουμε την ευθύνη να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον, χτίζοντας μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων