ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

0
4211

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται στην αίθουσα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού και σε αυτή του Εφετείου αντίστοιχα, η εκδίκαση της υπόθεσης του στεκιού «Αντίπνοια» -στο πλαίσιο της «δίκης της Χρυσής Αυγής»- στο οποίο τον Ιούνιο του 2008, πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρια από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συντρόφων. Έχουν προηγηθεί δύο συνεδριάσεις, η πρώτη στο χώρο του Εφετείου Αθηνών και η δεύτερη στον Κορυδαλλό. Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση, κομμάτι του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος, βρεθήκαμε μαζί με συλλογικότητες και συντρόφους στις συγκεντρώσεις απέναντι στο κράτος και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η κινητοποίηση, με τα δημόσια αντικρατικά, αντικαπιταλιστικά και αντιφασιστικά της χαρακτηριστικά, διεκδίκησε και πέτυχε από την πρώτη μέρα στο Εφετείο την εδραίωση της δυναμικής κινηματικής παρουσίας εντός και εκτός δικαστηρίων, κόντρα στους κρατικούς σχεδιασμούς. Σχεδιασμούς που αποσκοπούσαν στην επιβολή της παρουσίας ενός τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο χώρο του Εφετείου υπό την προστασία των ΜΑΤ. Το πολιτικό ζητούμενο αυτού του σχεδιασμού, είναι αφενός η διαχρονική χρησιμοποίηση των νεοναζί ως ευθεία απειλή απέναντι στον κόσμο του αγώνα και αφετέρου η επιβεβαίωση της κρατικής κυριαρχίας στο δημόσιο χώρο.

Με βάση αυτές τις επιδιώξεις, στις 14 Φλεβάρη, διμοιρίες των ΜΑΤ και ένα πλήθος αστυνομικών δυνάμεων κατέκλυσαν τον ευρύτερο χώρο γύρω από το Εφετείο ώστε να «περιφρουρήσουν» την προσυγκέντρωση, τη μεταφορά και την είσοδο του τάγματος εδόφου της Χ.Α. στη δικαστική αίθουσα, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς. Η μαχητική και αυτοπεριφρορουρούμενη αντιφασιστική συγκέντρωση είχε απέναντί της πολλαπλούς αστυνομικούς φραγμούς που είχαν στηθεί για να περάσουν οι ναζί στην αίθουσα, ενώ αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδιζαν την είσοδο των αναρχικών και των αντιφασιστών σε αυτή, τους οποίους μάλιστα βιντεοσκοπούσαν. Επιδίωξαν, η δίκη να διεξαχθεί σε ένα πλαίσιο «δημοκρατικής ομαλότητας», δηλαδή αποδοχής της παρουσίας των νεοναζί μαχαιροβγαλτών υπό την κρατική προστασία.

Αυτή την παρουσία κι αυτούς τους σχεδιασμούς «ειρηνικής συνύπαρξης» υπό την εποπτεία των δυνάμεων καταστολής, μπλόκαραν οι δυνάμεις του κινήματος με τη δυναμική δημόσια συγκέντρωση τους μέσα και έξω από την αίθουσα του Εφετείου. Το αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη της κρατικής συνδρομής στην κίνηση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου και το έμπρακτο σαμποτάζ του κρατικού σχεδιασμού για τους όρους διεξαγωγής της «δίκης της Χρυσής Αυγής», μέσα σε συνθήκες σιωπής και δημοκρατικής κάλυψης των νεοναζί, οι οποίοι στη δίκη εμφανίζονται και οριοθετούνται στον καθεαυτό τους ρόλο, αυτό του παρακρατικού ενεργούμενου.

Στη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 16 Φλβάρη το ναζιστικό τάγμα εφόδου δεν εμφανίστηκε, ενώ η συγκέντρωση των αναρχικών και των αντιφασιστών πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Η συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης του στεκιού «Αντίπνοια» με βάση την κινηματική κινητοποίηση έπειτα από την οργανωμένη μαχητική αναρχική-αντιφασιστική παρουσία, παραμένει μία «ανοιχτή πληγή» για τους πολιτικούς ιθύνοντες των κρατικών επιτελείων. Είναι αναγκασμένοι είτε να προχωρήσουν σε μία τακτική υποχώρηση αποσύροντας, προσωρινά για τις επόμενες συνεδριάσεις, το ναζιστικό τάγμα εφόδου από το πεδίο της δίκης το οποίο είναι πλέον πραγματικά δημόσιο, είτε να επιχειρήσουν ξανά να επιβάλλουν την παρουσία του, με ακόμα περισσότερη βία αυτή τη φορά. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ευρύτερα κατανοητό ότι η κρατική και καπιταλιστική «ομαλότητα» -της οποίας τη διαχείριση έχει σήμερα ένα κομματικό μόρφωμα που έχει επιχειρήσει να αντλήσει πολιτική υπεραξία, μεταξύ άλλων, και από τους αντιφασιστικούς αγώνες και το αίμα των χτυπημένων από τις νεοναζιστικές συμμορίες- συνεπάγεται την ύπαρξη και την πριμοδότηση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Των ταγμάτων εφόδου τα οποία επανεμφανίζονται αποθρασυνόμενα, στοχεύοντας μέχρι και προσφυγόπουλα σε σχολεία όπως στην πρόσφατη περίπτωση του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, όπου με την κινητοποίηση αναρχικών-αντιφασιστών στήθηκε χθες ένας ακόμα μαχητικός φραγμός στην προσπάθεια επιβολής της απόλυτης εξουσιαστικής αποκτήνωσης. Αποθρασυνόμενα από την κάλυψη που τους παρέχει το καθεστώς το οποίο πραγματοποιεί φιέστες μαζί τους, χτυπώντας με τους πραιτωριανούς του τους αναρχικούς-αντιφασίστες, οι οποίοι την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στην πόλη των Ιωαννίνων, έδωσαν μία ακόμη μάχη ενάντια στην επικράτηση του καθεστωτικού-φασιστικού εσμού.

Σήμερα όπου η ακροδεξιά και φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η πιο ακραία έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου διευρύνεται στο πλαίσιο της «Ευρώπης-Φρούριο», η απομόνωση των φασιστών και η σύγκρουση μαζί τους σε κάθε σημείο του κοινωνικού πεδίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια, η εμφάνιση των φασιστών στους δρόμους, η απροκάλυπτη συσχέτισή τους με το βαθύ κράτος και η χρησιμότητά τους στην επιβολή των καθεστωτικών επιλογών αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εγρήγορσης απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

Αποδεικνύουν την αναγκαιότητα οργάνωσης του αγώνα και της συγκρότησης πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών μετώπων πάλης σε μία αντιπαράθεση που η έκβασή της θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των αγώνων ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο ως Α.Π.Ο. συμμετέχουμε στο δημόσιο κάλεσμα του αναρχικού αντιεξουσιαστικού στεκιού «Αντίπνοια» και συμμετείχαμε στην αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Σόφιας ύστερα από διεθνές κάλεσμα που είχαν κάνει σύντροφοι από τη Βουλγαρία για να ενισχυθεί ο αντικρατικός-αντιφασιστικός αγώνας και η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Απέναντι στην κατασταλτική και παρακρατική τρομοκρατία, εργαλεία επιβολής του κόσμου του κράτους και των αφεντικών, μόνο ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του κινήματος μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για την συγκρότηση της κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας. Ως εφαλτήριο για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα περάσει πάνω από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους πάτρωνες τους, για να χτίσει την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθριακού Κομμουνισμού.

Από τη Σόφια και το Ωραιόκαστρο μέχρι τα Γιάννενα και την Αθήνα… ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

  • ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 9 Π.Μ.
  • ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 9 Π.Μ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

apo.squathost.com – anpolorg@gmail.com