ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 25/9/13 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

0
1929

Ανακοίνωσησχετικά με την τελευταία εξέλιξη απόσυρσης της κατηγορίας από την Εισαγγελία.

Παύση της ποινικής δίωξης για τους “4 με τις σημαίες”

Η υπόθεση της δίωξης των 4 συλληφθέντων –ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος της ομάδας μας- μετά το πέρας της απεργιακής κινητοποίησης στην Πάτρα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για οπλοφορία λόγω των σημαιών που κουβαλούσαν έφτασε στο τέλος της.Η εις βάρος τους κατηγορία αποσύρθηκε και σταμάτησε η ποινική τους δίωξη από την Εισαγγελία Πατρών, καθώς ενεργοποιήθηκε από την πλευρά της το αρ. 8 του νόμου 4411/2016,το οποίο ορίζει πως κάθε φύσης αδικήματα που επισύρουν ποινές ως και 2 χρόνια παραγράφονται.Οι 4 διωκόμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ως εκ τούτου ανακοινώνουμε πως το κάλεσμά μας, ως αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” για στήριξη και αλληλεγγύη έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών το πρωί της Τρίτης 24 Οκτώβρη ακυρώνεται.Η μη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δίκης δεν σημαίνει πως η υπόθεση χάνει τη σημασία της. Η πρωτοφανής σύλληψη των 4 αναρχικών αγωνιστών για σημαίες (!) αποτέλεσε ένα ακόμα επεισόδιο της πολυδιαφημισμένης τότε “θεωρίας των δύο άκρων” που επιχειρούσε να εξισώσει τους παρακρατικούς φονιάδες της χρυσής αυγής (που λίγες μέρες νωρίτερα είχαν δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα) με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικότερα με τους αναρχικούς. Δίπλα στα στιλέτα και τα ρόπαλα των φασιστών έπρεπε να στέκονται οι σημαίες των αγωνιστών για να χτυπηθεί ιδεολογικά και να εγκληματοποιηθεί ο αναρχικός απελευθερωτικός αγώνας και να εμπεδωθεί κοινωνικά το ψευδεπίγραφο μήνυμα της κυριαρχίας πως το σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα τους αποτελεί τη μόνη διέξοδο, τον “πραγματικό” εγγυητή της τάξης απέναντι στην φασιστική απειλή από τη μια και σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση από την άλλη.Οι αιτίες που μας οδήγησαν τότε να είμαστε στους δρόμους ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται. Σήμερα, το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως κομμάτι του οποίου αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση της σύνδεσης των μερικών και επιμέρους αγώνων με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του καπιταλισμού και του κράτους, καθώς αυτή η ανατροπή προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και των καταπιεσμένων παγκόσμια.Ως αναρχικοί, δεν σταματάμε στιγμή να υψώνουμε περήφανα τις μαυροκόκκινες σημαίες μας και να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση και για το χτίσιμο μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

«Ψηλά τις μαυροκόκκινες στο σφύριγμα του ανέμου»

Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία!

 

Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Για επικοινωνία:https://ipposd.wordpress.com/|d_ippos@hotmail.com

Κάθε Τρίτη 19.00 – 22.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

————————————————————————-

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ”

ΤΡΙΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.30 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ (ΠΑΤΡΕΩΣ 87)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9 π.μ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 25/9/13 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013, ημέρα απεργίας στο δημόσιο τομέα και μόλις μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά (σε ενέδρα που του έστησαν τα φασιστικά τάγματα εφόδου της ΧΑ), βρεθήκαμε στους δρόμους συμμετέχοντας στο μπλοκ της συνέλευσης αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος” που λειτουργούσε τότε και ανέπτυσσε σημαντική δράση ενάντια στην επιβολή των βάρβαρων αντικοινωνικών μέτρων, του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, 4 μέλη της συνέλευσης, ανάμεσα τους και ένας σύντροφος από την ομάδα μας, μάζεψαν τις σημαίες μας με σκοπό να αποχωρήσουν από την πλατεία Γεωργίου, όπου και κατέληξε η πορεία. Λίγα μέτρα πιο κάτω (στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, οδός Κορίνθου και Αγίου Νικολάου), κυκλώνονται από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι τους ακινητοποιούν, τους ψάχνουν τις τσέπες και τις τσάντες και τους προσαγάγουν στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας. Λίγη ώρα αργότερα, οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις με την κατηγορία της οπλοκατοχής! Και αναρωτιέται κανείς ποια ήταν τα όπλα; Μα φυσικά οι σημαίες! Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η πρωτοφανής σύλληψη των 4 αναρχικών για σημαίες(!) αποτέλεσε ένα ακόμα επεισόδιο της πολυδιαφημισμένης τότε “θεωρίας των δύο άκρων” που επιχειρούσε να εξισώσει τους παρακρατικούς φονιάδες της χρυσής αυγής με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικότερα με τους αναρχικούς. Δίπλα στα στιλέτα και τα ρόπαλα των φασιστών έπρεπε να στέκονται οι σημαίες των αγωνιστών για να εμπεδωθεί κοινωνικά το ψευδεπίγραφο μήνυμα της κυριαρχίας πως το σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα τους αποτελεί τη μόνη διέξοδο, τον “πραγματικό” εγγυητή της τάξης απέναντι στην φασιστική απειλή από τη μια και σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση από την άλλη.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, οι αιτίες που μας οδήγησαν τότε να είμαστε στους δρόμους ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται.

Η σημερινή κυβέρνηση συριζα/ανελ συνεχίζει να εφραμόζει τις ίδιες -και χειρότερες- αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βασιζόμενη αρχικά στο φτηνό εμπόριο ελπίδας και στην προσπάθεια να καπηλευθεί και να αφομοιώσει τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, πάτησε επάνω σε αυτούς τους αγώνες για να τους αφοπλίσει και για να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη μέσα σε συνθήκες έντονης κοινωνικής από-νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Έχοντας πια απεκδυθεί το δήθεν φιλολαϊκό της προσωπείο, συνεχίζει ανοιχτά το κατασταλτικό σχέδιο του κράτους απέναντι στα κοινωνικά/ταξικά κινήματα και ειδικότερα απέναντι στο αναρχικό – αντιεξουσιαστικό, ενάντια στο οποίο προετοιμάζεται μία κατασταλτική εκστρατεία που θα επιδιώκει όχι μόνο να το περιορίσει και να το ανακόψει, αλλά και να του επιφέρει συντριπτικά πλήγματα καθώς αναγνωρίζει σε αυτό έναν πραγματικό κίνδυνο για την απρόσκοπτη επιβολή των σχεδίων των πολιτικο-οικονομικών ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν κοινωνικά συνθήκες στρατοπέδων εργασίας.

Μια επίθεση που θα συνεχίσει να οξύνεται μέχρι την εκπλήρωση της πάγιας επιδίωξης του κρατικού και παρακρατικού συρφετού που αποσκοπεί στην πλήρη καθυπόταξη όσων αρνούνται να αποδεχτούν τη διάλυση της ζωής τους μέσα από την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης, τον φόβο της ανεργίας, την εξατομικευμένη εξαθλίωση.

Παράλληλα, η σταδιακή επαναφορά των φασιστών στους δρόμους όσο η λεγόμενη “δίκη της ΧΑ” οδεύει προς ολοκλήρωση, η απροκάλυπτη συσχέτισή τους με το βαθύ κράτος και η χρησιμότητά τους στην επιβολή των καθεστωτικών επιλογών αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εγρήγορσης και απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δίκη των 4 συλληφθέντων της απεργιακής πορείας της 25/9/13 έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο κατασταλτικό χτύπημα που εξαπολύει το κράτος και οι παρακρατικές του εφεδρείες στον κόσμο του αγώνα. Στο ίδιο πλαίσιο, οφείλουμε σήμερα όλοι όσοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη βαρβαρότητα τους, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της κρατικής επίθεσης και της όξυνσης της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, που περνά μέσα από τη διασύνδεση των μερικών και επιμέρους αγώνων με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του καταπιεστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού και του κράτους.

Ως αναρχικοί, δεν σταματάμε στιγμή να υψώνουμε περήφανα τις μαυροκόκκινες σημαίες μας και να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση και για το χτίσιμο μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας. Απέναντι στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου έχουμε να αντιπαραθέσουμε την αλληλεγγύη των κοινών μας αγώνων. Απέναντι στην δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, αντιπαραθέτουμε την ελευθεριακή κοινωνία, που οργανώνεται μέσα απο τα ομόσπονδα κοινωνικά συμβούλια “για την Ελευθερία του καθενός και την Ισότητα όλων”.

Απέναντι στην κατασκευασμένη λογική των άκρων, παραμένουμε στο επίκεντρο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας

Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 25/9/13 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, Οκτ. 2017