ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

0
1962

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝHELİN BÖLEK,ΤΟΝ MUSTAFA KOÇAK ΚΑΙ ΤΟΝ İBRAHİM GÖKÇEK

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 3 Απρίλη  πέθανε η 28χρονη αγωνίστρια Helin Bölek, μέλος του μουσικού συγκροτήματος GrupYorum, που διένυε την 288η μέρα απεργίας πείνας αντιστεκόμενη στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, αγωνιζόμενη για να δικαιωθούν τα αιτήματα της απεργίας του συγκροτήματος, να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών τους, να σταματήσουν οι επιθέσεις στο πολιτιστικό κέντρο Idil, να αφαιρεθούν τα μέλη του GrupYorum από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής αντιτρομοκρατικής, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και να αποφυλακιστούν όσα μέλη τους βρίσκονται  έγκλειστα μέσα στις φυλακές. Στις 7 Μαΐου πέθανε ο σύντροφός της, Ibrahim Göckçek, ο οποίος είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες, αλλά το σώμα του τελικά δεν άντεξε. Είχε προηγηθεί στις 24 Απρίλη ο θάνατος του Mustafa Koçak, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας μέσα στις τουρκικές φυλακές, την οποία και συνέχισε μετά την αποφυλάκισή του με αίτημα την κατάργηση των ειδικών δικαστηρίων για τους πολιτικούς κρατούμενους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum, μέχρι η μουσική των αντιστεκόμενων, των αγωνιζόμενων, των απεργών, των διαδηλωτών να μην διώκεται από το τουρκικό κράτος, μέχρι η αφήγηση των αγώνων των καταπιεσμένων μέσα από τα τραγούδια τους να είναι ελεύθερη.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (138η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (108η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (91η μέρα) και Özgür Karakaya (91η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους για γικαίωση του Grup Yorum, για απελευθέρωση των «δικηγόρων του λαού» και για κατάργηση όλων των ειδικών και εκδικητικών πολιτικών διώξεων και ποινών.

Στην ίδια κατεύθυνση, στις 19 Μάρτη η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας και του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου στα Εξάρχεια, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, από τις οποίες 11 μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις και συλλήψεις βάσει του 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα. Οι 11 συλληφθέντες, αφού βασανίστηκαν, προφυλακίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα ώστε να καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με δικηγόρους. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά του ελληνικού κράτος προς τις τουρκικές υπηρεσίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τη φίμωση, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, την εξόντωση αγωνιστών και την καταστολή των αγώνων που διεξάγονται την ίδια στιγμή στην Τουρκία. Είναι ακόμα μια επιχείρηση ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, αναδεικνύοντας πως η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών αποτελεί πάγια προτεραιότητά τους για το χτύπημα των αντιστεκόμενων.

Τιμούμε τη μνήμη της αγωνίστριας Helin Bölek και των αγωνιστών Ibrahim Göckçek και Mustafa Koçak, που δολοφονήθηκαν από το τούρκικο κράτος, μετά από πολύμηνες απεργίες πείνας, αγωνιζόμενοι για τη δικαίωση των αιτημάτων του συγκροτήματος Grup Yorum και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διωκόμενων αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση δικαίωση των απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των 11 συλληφθέντων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το ελληνικό κράτος, το οποίο συμβάλλει στις δολοφονικές πολιτικές των υπηρεσιών της Τουρκίας απέναντι στους αγωνιζόμενους. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλοι όσοι αγωνίζονται, δίνουμε τις μάχες αυτές που θα οικοδομήσουν μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μέχρι τα τραγούδια του αγώνα να ανθίσουν και να γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο των κυρίαρχων.

 

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, 18:00, KAMAΡΑ

ΠΑΤΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 18.00, ΕΣΠΕΡΟΣ (ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)