ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

0
2734

Την Τετάρτη  5/10 πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη μια φορά συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με στόχο να μπλοκαριστεί η διαδικασία των πλειστηριασμών. Στη συγκέντρωση καλούσε πλήθος συλλογικοτήτων, οργανώσεων, σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων και φοιτητικών σχημάτων. Η συγκέντρωση της Τετάρτης ήρθε στον απόηχο της κινητοποίησης της προηγούμενης εβδομάδας στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όπου οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και κατάφεραν να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μιας πενταμελούς οικογένειας.

Χθες(5/10),  τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα. Οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές συγκρούστηκαν για ακόμα μια φορά με τα ΜΑΤ και κατάφεραν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Ένας σύντροφος –αρχικά προσάχθηκε- και έπειτα η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Αφέθηκε ελεύθερος σήμερα αφού η δίκη πήρε αναβολή για την Παρασκευή 7/10 στις 12 (κατηγορείται  για εξύβριση, αντίσταση και πρόκληση σωματικών βλαβών).

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η ‘’αριστερή’’ κυβέρνηση έχει βάλει σε εφαρμογή την αριστερή εκδοχή του δόγματος νόμος και τάξη. Σε  αυτές τις συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής ρευστότητας, όπου συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η κυριαρχία θέτει όλα τα μέσα στην υπηρεσία του σκοπού της που δεν είναι άλλος από τον πλήρη έλεγχο των από τα κάτω. Ταυτόχρονα με την επιβολή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα μόνιμο κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία. Και αυτό περνάει μέσα από τη δίωξη, την καταστολή και την “παραδειγματική” τιμωρία αυτών που αμφισβητούν την εξουσία της και  αγωνίζονται στην κατεύθυνση της ανατροπής της, διαχέοντας ένα συλλογικό όραμα διαφορετικό από το κυρίαρχο. Από την εκκένωση της πρυτανείας, την καταστολή στις κινητοποιήσεις για το 3 μνημόνιο, τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης, μέχρι το ξύλο και τις συλλήψεις στις συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση με δεδομένο τον γενικευμένο της εξευτελισμό και την διαρκή απώλεια της κοινωνικής συναίνεσης έπειτα και από την επιβολή νέων σκληρών όρων λεηλασίας, δεν έχει άλλη επιλογή από την στοχοποίηση, τη συκοφάντηση και την καταστολή των εστιών της κοινωνικής, ταξικής και πολιτικής αντίστασης προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα το έργο της.

Απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, η αντίσταση δεν κάμπτεται  και δεν υποχωρεί. Μάχεται. Απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστολή  αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα.

Για να πάρουμε τις ζωές στα χεριά μας, να αναλάβουμε την ευθύνη να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον, χτίζοντας μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

Στον αργό θάνατο ενός χρεοκοπημένου συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά το φόβο και την εξαθλίωση αντιτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” /

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, Οκτώβρης 2016