Ανακοίνωση της ΑΠΟ για την επίθεση στη συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας

0
3337

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης για την επίθεση στη συγκέντρωση εργατών και αλληλέγγυων στη ΒΙΟΜΕ και τους «Ρομπέν του ξύλου».

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και των «Ρομπέν του ξύλου» καθώς και αλληλέγγυων έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Μετά την άκαρπη συνάντηση των εργαζομένων με την Υφυπουργό εργασίας Αντωνοπούλου, η συγκέντρωση δέχθηκε επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις, όταν οι εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν στο να στήσουν σκηνές. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους και σύντροφός μας ο οποίος  χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η επιχείρηση των ΜΑΤ  με σκοπό τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων εργατών και των αλληλέγγυων βρίσκεται σε πλήρη ακολουθία με την συνολική κρατική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρό της κάθε αντιστεκόμενο και κάθε αγώνα, είναι κομμάτι της συνολικής κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας.

Οι πολιτικοί διαχειριστές του Σύριζα, οι ίδιοι που επί χρόνια επιχείρησαν να αντλήσουν ψήφους  χρησιμοποιώντας – μεταξύ πολλών άλλων- τον κόπο και τον αγώνα των εργατών στα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια σήμερα τους έστειλαν τα ΜΑΤ τα οποία πρώτα περικύκλωσαν τη συγκέντρωση κι έπειτα επιτέθηκαν χτυπώντας με γκλομπ και ρίχνοντας χημικά.

Οι κατόπιν εορτής δηλώσεις «άγνοιας» εκ μέρους των πολιτικών προϊσταμένων των ΜΑΤ και ηθικών αυτουργών της επίθεσης, μόνο περισσότερη οργή προκαλούν, καθώς  η εξουσιαστική ράβδος συνοδεύεται πλέον κι από κροκοδείλια δάκρυα. Οι κομματικοί μανδαρίνοι της «αριστεράς» που διαχειρίζονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου εξαθλιώνοντας την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, ματαιοπονούν. Ούτε οι κατασταλτικές επιθέσεις ούτε οι προσπάθειες ενσωμάτωσης θα κάμψουν τους αντιστεκόμενους.

Στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, όπου η πολιτική, κοινωνική και ταξική συλλογικοποίηση δημιουργεί κοινότητες αγώνα, η αντίσταση είναι ζωντανή και οι μικρές μάχες του σήμερα κρατούν ανοιχτό το δρόμο για την μεγάλη σύγκρουση του αύριο, τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον χρεωκοπημένο κόσμο του κράτους και των αφεντικών που μόνο εξαθλίωση και φόβο έχει να προσφέρει και τον κόσμο του αγώνα για την κοινωνία της ισότητας της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

 Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις του Καραβανιού Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ και τους Ρομπέν του ξύλου.

Να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

 Να αντιτάξουμε στην αθλιότητα του κράτους και του κεφαλαίου την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

             Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

1 Ιούλη 2016