ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Π.Ο.-Ο.Σ

0
2971

Το διήμερο 17 και 18 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Αθήνα, η 2η Συνδιάσκεψη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων. Κατά την πρώτη μέρα, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης γύρω από την πολιτική και κοινωνική συγκυρία, στη συνδιάσκεψη παρευρέθηκαν ως παρατηρητές και σύντροφοι/ισσες από τη συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και από τη συνέλευση μαθητριών/ μαθητών από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σε αυτήν την πρώτη διαδικασία, οι ομάδες-μέλη της ΑΠΟ πραγματοποίησαν πολιτικές τοποθετήσεις γύρω από μια σειρά ζητημάτων. Ο πόλεμος που διεξάγει η παγκόσμια κυριαρχία, το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης και ο Σύγχρονος Ολοκληρωτισμός ως η συνθήκη εντός της οποίας εκφράζεται η επίθεση του κράτους και των αφεντικών, η αναγκαιότητα διεθνιστικής αντίστασης και αλληλεγγύης στην κατεύθυνση της συγκρότησης της διεθνούς των από τα κάτω, το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους, η απομόνωση και ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κρατική-καπιταλιστική επίθεση στην κοινωνία και τη φύση, η ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων της βάσης και οι προοπτικές διασύνδεσης των επιμέρους αγώνων, η όξυνση της κρατικής καταστολής σε βάρος των χώρων του αγώνα και των αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ήταν κάποια από τα ζητήματα που απασχόλησαν τις συλλογικότητες και συνέβαλαν στη διεξαγωγή ενός γόνιμου και πολύ ενδιαφέροντος διαλόγου, εντός του οποίου αναγνωρίστηκαν και οι βαθιές πολιτικές συμφωνίες των ομάδων.

Στην ανοιχτή διαδικασία της πρώτης μέρας απηύθυναν γραπτό χαιρετισμό και οι σύντροφοι από τη συλλογικότητα “Άρφα σε κύκλο” από την Κεφαλλονιά, ενώ μέσω γραπτής επιστολής της προς την Οργάνωση, η αναρχική ομάδα cumulonimbus από τη Κέρκυρα κατέθεσε αίτημα συμμετοχής της στην ΑΠΟ.

Στη συνέχεια, οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν με εσωτερικές συζητήσεις των συλλογικοτήτων της Α.Π.Ο., οι οποίες απολόγισαν τη μέχρι τώρα κίνηση, τη λειτουργία των οργάνων και των ειδικών θεματικών ομάδων, επανεκτίμησαν το πολιτικό πλαίσιο και έθεσαν τις κατευθύνσεις κίνησης της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα και με ορίζοντα την 3η Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2017, όσο και το επόμενο Συνέδριο, το οποίο έχει ήδη προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018.

H Αναρχική Πολιτική Οργάνωση έχει ομοσπονδιακό χαρακτήρα, με τις συλλογικότητες να αποτελούν τα κύτταρά της, και να συλλειτουργούν σε οριζόντια δομή. Συγκροτείται πάνω σε συνεκτικές και επαρκείς πολιτικές συμφωνίες μεταξύ αναρχικών συλλογικοτήτων, οι οποίες συνδιαμορφώνουν την ενιαία κίνησή τους σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα από συλλογικά όργανα στα οποία συνυπάρχουν ισότιμα.

Η ΑΠΟ επιδιώκει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός συγκροτημένου, πλατιού και χειραφετημένου κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα βάζει φραγμούς σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης, καπήλευσης και διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και σε προσπάθειες ενσωμάτωσης τους από τον ρεφορμισμό. Που θα θέτει με σαφήνεια το ζήτημα της κοινωνικής επανάστασης ως της μόνης ρεαλιστικής διεξόδου των από κάτω για την τελειωτική απαλλαγή τους από την κυριαρχία του κράτους και του καπιταλισμού.

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων apo.squathost.com – anpolorg@gmail.com