ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

0
2260

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με την εισβολή ενός στρατού κατοχής Εκαμιτών και διμοιριών ΜΑΤ και την εκκένωση τεσσάρων κατειλημμένων χώρων, τη σύλληψη 3 καταληψιών, την προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών και το ξεσπίτωμά τους από τις καταλήψεις στέγασης, είναι η πρώτη κύρια πράξη μίας πολεμικής επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που έχει αναγγελθεί εδώ και καιρό από τα εξουσιαστικά επιτελεία, και που προλειάνθηκε με την συστηματική στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος και όσων αγωνίζονται από τους γκαιμπελίσκους των ΜΜΕ.

Της επιχείρησης αυτής, είχε προηγηθεί η ψήφιση αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του ασύλου, η ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα και στα Γιάννενα. Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, πατώντας επάνω στα πεπραγμένα και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξεδίπλωσε την ατζέντα των επόμενων ετών και επισημάνθηκαν οι βασικοί εχθροί της, οι εχθροί κάθε κυβέρνησης: Αναρχικοί, αγωνιστές, μετανάστες και εργάτες. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων.

Η χρεωκοπία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, η διαρκής αναπαραγωγή και εμβάθυνσης της σήψης του, συνεπάγεται κλιμακούμενους αποκλεισμούς και αμέτρητη βία για τους φτωχούς,  την λεηλασία και την καταστροφή σε ανεπίστρεπτο βαθμό του φυσικού κόσμου, τον θάνατο στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα για τους κατατρεγμένους, την εξαθλιωμένη επιβίωση στα εργασιακά κάτεργα.

Τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο φόβος των κυρίαρχων για τη δυσαρέσκεια και την οργή απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οδηγεί στην αναβάθμιση της νομικής και κατασταλτικής τους θωράκισης, στον λυσσαλέο ιδεολογικό πόλεμο που φτάνει ως το σημείο της απανθρωποποίησης των αντιπάλων και των ενοχλητικών για το καθεστώς. Από την Ελλάδα ως της Γαλλία οι εξουσιαστικοί λακέδες αποκαλούν «αποβράσματα» και «σκουπίδια» όσους θέτουν στο στόχαστρο, ως προανάκρουσμα για την άσκηση δολοφονικής βίας.

Επιχειρούν να σπείρουν το φόβο, γιατί απέναντί τους έχουν χιλιάδες. Οι εικόνες των πάνοπλων μπάτσων και η εισβολή των διμοιριών στα Εξάρχεια και στις καταλήψεις έχουν πολλούς αποδέκτες, όλες και όλους εκείνους που ασφυκτιούν στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής.  Το αναρχικό κίνημα σε αυτούς απευθύνεται και από εκεί αντλεί την δύναμή του και είναι βασικό ζητούμενο για τις μέρες που έρχονται η μαζική και μαχητική κάθοδος στο δρόμο, η αντεπίθεση στις φρουρές των πραιτωριανών, η συλλογικοποίηση των αγωνιζόμενων και των καταπιεσμένων. Η έκβαση της μάχης ενάντια σε αυτή την μακροπρόθεσμη κατασταλτική εκστρατεία, θα κρίνει τους συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στο κράτος και τα αφεντικά από τη μία και τους πληβείους από την άλλη, για τα επόμενα χρόνια.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Καλούμε  τους αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες, τους καταληψίες, όσους αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης στο αναρχικό κίνημα και τις καταλήψεις στην Ελλάδα. Η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα ανάχωμα στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου και να ενισχύσει τις αντιστάσεις όλων των αγωνιζόμενων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η συνέλευση αναρχικών καταλήψεων, καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών, στεκιών και πολιτικών συλλογικοτήτων NOPASARAN! στην Αθήνα, καθώς και τις διαδηλώσεις στις 31 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου. Στηρίζουμε το φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων στη Θεσσαλονίκη (3-6 Σεπτέμβρη) και καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη, και σε συγκέντρωση στην Πάτρα το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Έσπερο.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NOPASARAN!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


 ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, 12.00, ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΑΘΗΝΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12.ΟΟ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
  • 3-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12.00, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

28 Αυγούστου 2019