[ΔΕΘ 2019] Αφίσα και Κάλεσμα στη διαδήλωση

0
2074
ΔΕΘ 2019

ΔΕΘ 2019: ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, ΚΑΜΑΡΑ, 17:00

Για ακόμη μια φορά καλούμαστε να γίνουμε θεατές στο ετήσιο πανηγύρι κράτους και αφεντικών, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια ετήσια προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού και των οικονομικών ελίτ να παρουσιάσουν με όρους εξωραϊσμού τις συνθήκες που βαραίνουν την κοινωνική πλειοψηφία. Η νέα πολιτική διαχείριση, χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο συναίνεσης που απέσπασε από τις πρόσφατες εκλογές, θα εξαγγείλει από το βήμα της έκθεσης το αντικοινωνικό πολιτικό της πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Ήδη, από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της, η νέα κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφείς τους καινούριους όρους του κοινωνικού γίγνεσθαι. Η μεταφορά υπερεξουσιών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατά συνέπεια στην ΕΛ.ΑΣ. καθιστά πρόδηλο ότι η αστυνομία, εκτός από στρατό καταστολής που διαθέτουν οι εξουσιαστές, αναλαμβάνει και το ρόλο πολιτικού συμπαίκτη με αυξημένες αρμοδιότητες προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο της. Να χτυπήσει δηλαδή με λύσσα όσους και όσες αντιστέκονται στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα και να εντείνει την εξαθλίωση και την υποτίμηση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μετανάστες, πρόσφυγες, φυλακισμένοι και τομείς του Υπουργείου Παιδείας περνούν στην υψηλή εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τί κοινό έχουν οι κολασμένοι της γης, οι έγκλειστοι και η νεολαία, τα Εξάρχεια και οι κοινωνικοί αγωνιστές; Το αστυνομικό κράτος της δεξιάς βλέπει σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες το κοινωνικό σώμα του εσωτερικού εχθρού, αποτελούν για αυτούς τις επικίνδυνες τάξεις, από κοινού ασφαλώς με άλλα προλεταριακά στρώματα, τα οποία επίσης θα δεχτούν την κρατική επιθετικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μήνυμα της επερχόμενης κρατικής καταστολής, που στο στόχαστρό της έχει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες κατέστη σαφέστατο στο κοινωνικό σύνολο με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008. Μια δολοφονία που αποτέλεσε την κορύφωση της κατασταλτικής πολιτικής της τότε κυβέρνησης και διαμηνύει μέχρι και σήμερα ότι στο βωμό της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, οι μπάτσοι σκοτώνουν με την πλήρη κάλυψη του κράτους και των μηχανισμών του. Η απόφαση αυτή επιτίθεται ακόμη και σήμερα στην εξέγερση που ξέσπασε το 2008 ως επακόλουθο της δολοφονίας, μια εξέγερση στην οποία χιλιάδες νέοι, μαθητές, μετανάστες, αναρχικοί και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας συγκρούστηκαν συνολικά με το κράτος και την αστυνομία, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο και εκφράζοντας την οργή των καταπιεσμένων και περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων που σιγόβραζε τόσα χρόνια.

Πάνω στα συντρίμμια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την καπήλευση, την αφομοίωση και την σταδιακή απονεύρωση των αγώνων, έρχεται να περάσει ο οδοστρωτήρας της νεοφιλελεύθερης, δεξιάς διακυβέρνησης επιχειρώντας να τους συντρίψει εντελώς. Το δόγμα “νόμος και τάξη” αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθώντας να φανεί “συνεπής” στις προεκλογικές υποσχέσεις της, εξαπέλυσε έναν πρώτο κύκλο καταστολής.

Το ξημέρωμα της 26ης Αυγούστου, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αποτελούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ και άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλε στα Εξάρχεια, εκκενώνοντας 4 καταλήψεις και συλλαμβάνοντας 143 πρόσφυγες/μετανάστες, τους οποίους εκτόπισε σε hot-spots σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι βασικοί εχθροί της κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης, επισημάνθηκαν. Οι αναρχικοί, οι αγωνιστές, οι μετανάστες, οι εργάτες, όσοι συγκροτούν εδώ και τόσα χρόνια τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα χτυπηθούν για να επιβληθεί η υποταγή. Η συνεχής προσπάθεια αναπαραγωγής και διαιώνισης του χρεωκοπημένου κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, συνεπάγεται όλο και περισσότερη βία και αποκλεισμούς για τους καταπιεσμένους, όλο και περισσότερους θανάτους, όλο και μεγαλύτερη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η συντριπτική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνεται από ένα σύνολο εξαγγελιών αντεργατικών νομοσχεδίων και επιθετικών πολιτικών. Μέσα σε όλα αυτά, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ολοκληρώνει το παζλ της αντικατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Θέλοντας να ικανοποιήσει το αντιδραστικό κοινό της, μαζί με τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της, υπόσχεται πως θα πατάξει τη ναρκοπιάτσα που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε διάφορες σχολές της Αθήνας, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στη σχέση του κράτους με ντόπιους μαφιόζους που διακινούν τόνους ναρκωτικών. Ο στόχος λοιπόν της κατάργησης του ασύλου, βρίσκεται αλλού. Έρχεται να συμπληρώσει, μαζί με τις εκκενώσεις των κατειλημμένων χώρων, την προσπάθεια της κυριαρχίας να επιβληθεί στα πεδία που δυναμώνουν οι κοινωνικές αντιστάσεις και που παραδοσιακά οι αγώνες των καταπιεσμένων βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν.

Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που δεν έχει τίποτα να υποσχεθεί πέρα από φτώχεια, εξαθλίωση και κοινωνικό κανιβαλισμό να προτάξουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Ενάντια στην καταστολή να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης και να αναζωπυρώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com

FB: anpolorg | Twitter: anpolorg