Ενημέρωση από την αντιφασιστική διαδήλωση της 17ης Φλεβάρη (Anti-Lukovmarch) στη Σόφια της Βουλγαρίας.

0
3477

Η φασιστική παρέλαση προς τιμή του φασίστα στρατηγού Lukov διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια περίπου στη Σόφια. Τα τελευταία χρόνια μια πρωτοβουλία αναρχικών και αντιφασιστών, με αιχμή τη συνέλευση Antifa Sofia, επιχειρεί να βάλει φραγμό στη φασιστική παρουσία στους δρόμους της πόλης. 

Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετείχαμε οργανωμένα στη διαδήλωση και στηρίξαμε τους συντρόφους μας στη Βουλγαρία με την εκδήλωση έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης. Περίπου 35 σύντροφοι/ισσες από την Ελλάδα πορευτήκαμε στους δρόμους της Σόφιας με κεντρικό πανό Η διεθνιστική αλληλεγγύη να σαρώσει τη φασιστική απειλή στα Βαλκάνια – Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia” και διαδηλώσαμε ενάντια στο φασισμό υποστηρίζοντας τους συντρόφους/ισσες εκεί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στην διαρκή προώθηση του φασισμού, να δημιουργήσουν δομές και μέτωπα αντίστασης στην επίθεση κράτους, κεφαλαίου, φασιστών και μαφιών.

Την αντιφασιστική πορεία στη Σόφια πλαισίωσαν και ενίσχυσαν περισσότεροι από 250 σύντροφοι/ισσες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την Βουλγαρία αλλά και άλλες χώρες των Βαλκανίων, βάζοντας μπροστά την διεθνιστική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί τη μόνη λύση για να σαρωθεί η φασιστική απειλή στα Βαλκάνια και παντού στον κόσμο.

Η προώθηση του εθνικισμού και του ρατσισμού, η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών, οι επαπειλούμενες πολεμικές συρράξεις, το βάθεμα της εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης των από τα κάτω από τις πολιτικές των κυρίαρχων, η πριμοδότηση φασιστικών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων είναι όλα όσα πρέπει να αντιπαλέψουμε σε κάθε πλευρά των συνόρων.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο το οτι πέρα από τον κόσμο της εξουσίας, ο οποίος επιφυλάσσει για τους πληβείους ένα δυσοίωνο μέλλον, υπάρχει και ο κόσμος του αγώνα ο οποίος μάχεται ανυποχώρητα τον φασισμό, το κράτος και το κεφάλαιο με πυξίδα την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 10 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη, στη διεθνιστική-παμβαλκανική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia. Συγκέντρωσησ τις 12 μ. στην Καμάρα – προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στην κατάληψη Libertatia (λεωφ. Στρατού).

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση -Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

Υ.Γ. Την ίδια ώρα που διαδηλώναμε στη Σόφια, ομάδα φασιστών, όπως πληροφορηθήκαμε, επιτέθηκε σε οπαδούς της αυτοοργανωμένης ομάδας “Προοδευτική Τούμπας” στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Θέλοντας να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αδιάκοπος σε όλες τις πλευρές των συνόρων, πολλοί σύντροφοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας,  οι οποίοι επιστρέφαμε με το λεωφορείο από Σόφια, μόλις φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη κινηθήκαμε κατευθείαν σε υποστήριξη της βραδινής αντιφασιστικές περιπολίας στην περιοχή της Σταυρούπολης. Οι φασιστικές απειλές και επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.