Κάλεσμα στήριξης: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΙΣ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

0
1344

Οι εκλογές της 7ης Ιούλη σηματοδότησαν τη συνέχιση της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους καταπιεσμένους. Η νέα κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, έχει θέσει στο στόχαστρο αναρχικούς, μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές και εργάτες, καταλήψεις και δομές του κινήματος, καταστρώνοντας νέους σχεδιασμούς για την πειθάρχηση και την καθυπόταξη τους.

Το κράτος επιχειρεί να μετατρέψει τα Εξάρχεια, μια γειτονιά με μακρά ιστορία αντίστασης, μια γειτονιά που συμβολίζει την αυτοοργάνωση, την εξέγερση και την αλληλεγγύη, σε ζώνη κατοχής, με έναν ολόκληρο αστυνομικό στρατό να έχει στρατοπεδεύσει σε κάθε γωνιά, αφήνοντας παράλληλα ανέγγιχτες τις ναρκοπιάτσες. To κρατικό σχέδιο κατάκτησης εκδηλώνεται μεταξύ άλλων με ομοφοβικές και σεξιστικές επιθέσεις, παρενοχλήσεις και απειλές σε γυναίκες, μαθήτριες, εργαζόμενες, και σε όσους και όσες ζουν και αγωνίζονται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα απέναντι σε αγωνιζόμενες γυναίκες, με χλευασμούς, ξυλοδαρμούς και σωματική βία. Στις 14 Σεπτέμβρη, μετά την πραγματοποίηση της μαζικής διαδήλωσης ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία, στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπολύθηκε με ξυλοδαρμούς και χημικά σε όσους κινούνταν στην περιοχή, άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν συντρόφισσες ασκώντας τους σεξιστική βία και απευθύνοντάς τους απειλές και προσβολές. Οι σεξιστικές επιθέσεις των μπάτσων απέναντι σε αγωνιζόμενες, έχουν ως στόχο, εκτός από την πειθάρχηση και την καταστολή της αντίστασης, να τις τιμωρήσουν και να τις εξευτελίσουν που και ως γυναίκες επέλεξαν να εξεγερθούν και να αγωνιστούν ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τους ναρκέμπορους και την καταστολή.

Ως αγωνιζόμενες, ως αναρχικές και ως γυναίκες στεκόμαστε αλληλέγγυες με τις συντρόφισσες και με όσους και όσες βιώνουν τη βία των δυνάμεων καταστολής. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία στην άλλη και όλες μαζί οργανωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη γη μαζί με όλους τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου απέναντι στους καθημερινούς μας δυνάστες. Από τις Ζαπατίστριες στην Τσιάπας ως τις αντάρτισσες στη Ροτζάβα και από τις γυναίκες αγωνίστριες στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε το σάπιο κόσμο της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού και να οικοδομήσουμε στα συντρίμμια του αυτόν της κοινωνικής ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, αυτόν της γυναικείας χειραφέτησης, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης, της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που καλείται το Σάββατο, 12/10, στην πλατεία Εξαρχείων, στις 12 μ.

ΝΟ PASARAN!

ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΕΣ

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση Οκτώβρης 2019