[Αθήνα, Θεσ/κη, Πάτρα] Καλέσματα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους λαούς της Αμερικής

0
1422

Αθήνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 25 Μαΐου 4 αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ σταματούν και συλλαμβάνουν τον George Floyd με αφορμή ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Έχοντας ήδη δέσει τα χέρια του, 3 από αυτούς τον ρίχνουν στο έδαφος και τον κρατούν ακινητοποιημένο με τον Derek Chauvin να πνίγει επί 9 λεπτά τον George Floyd, ακόμα και όταν δεν είχε ολοφάνερα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει σε κοινή θέα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι από τους βασικούς πυλώνες συγκρότησης ενός κράτους που επιτίθεται μανιωδώς προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του. Έχοντας προκαλέσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις το αμερικανικό κράτος βομβαρδίζει αμάχους, λεηλατεί την καπιταλιστική περιφέρεια τρομοκρατώντας τόσο τον πλανήτη, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους του, και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μαύρους, ιθαγενικούς και ευρύτερα φτωχούς πληθυσμούς.

Η σκληρή ταξική διάρθωση της αμερικανικής κοινωνίας, όπου μια μικρή ελίτ κατέχει τον συντριπτικό πλούτο της χώρας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους, έγινε ακόμα πιο εμφανής και στη διάρκεια της ήδη εξελισσόμενης πανδημίας με την πλειονότητα των νεκρών να προέρχεται από τις κατώτερες τάξεις, των πιο φτωχών, πιο αποκλεισμένων, πιο καταπιεσμένων.

Και είναι οι άνθρωποι από αυτές τις τάξεις και φυλετικές κοινότητες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ, διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και καταστρέφουν καπιταλιστικούς στόχους. Είναι οι χιλιάδες των εξεγερμένων που περνούν στην αντεπίθεση οργισμένοι από τη ρατσιστική-δολοφονική βία των μηχανισμών καταστολής, από τις ασφυκτικές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αψηφούν τις απειλές του Τραμπ για επιβολή της τάξης του θανάτου με στρατιωτική επέμβαση.

Είναι τα ταξικά αδέλφια μας που μέσα στην καρδιά της αυτοκρατορίας κρατούν ζωντανή την εξέγερση αλλά και το δρόμο για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Τετάρτη 3 Ιουνίου 7μ.μ, Σύνταγμα

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- ΟΣ

___________________

Πάτρα

Πάτρα: Συγκέντρωση και Πορεία Αλληλεγγύης σε όσους εξεγείρονται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Τετάρτη 3 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου

_______________________-

Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή συνέλευση διοργάνωσης διαδήλ. αλληλ. στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη 3/6 19.00 στο Πολυτεχνείο καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη για τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ.

Σήμερα θεωρούμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντική η υποστήριξη στους εξεγερμένους με βάση την τροπή των γεγονότων. Η κοινωνική εξέγερση που πυροδοτήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία στις ΗΠΑ γενικεύεται, καθώς εξαπλώνεται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ οι διαδηλώσεις φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα η εξουσία μηχανεύεται τρόπους ολοκληρωτικής καταστολής των εξεγερμένων. Η Εθνοφρουρά έχει κατέβει ήδη στους δρόμους των πόλεων, ενώ στις κυριότερες από αυτές έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα διάφορα επιπλέον μέτρα καταστολής εμφανίζονται καθημερινά στον δημόσιο λόγο. Ο ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει την πρόθεση να χαρακτηριστεί το antifa κίνημα τρομοκρατική οργάνωση και να απαγορευτεί, ενώ επιτίθεται κατά των αναρχικών, ενόσω απειλεί να παρατάξει και τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές. Οι μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4.000 συλληφθέντες και 5 νεκρούς σε γεγονότα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις.

Θεωρούμε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα μια κεντρική διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους τις αμέσως επόμενες μέρες, η οποία θα έχει αναρχικά-αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και θα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του κράτους και της αστυνομίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παντού στον κόσμο και φυσικά και εδώ στη χώρα μας.

Επειδή η ίδια η εξέγερση έχει επίκαιρα χαρακτηριστικά θεωρούμε ότι είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη η συγκρότηση μιας κίνησης αλληλεγγύης από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα σε άμεσο χρόνο.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

/Μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Από τη Δευτέρα 25/05, ημέρα που δολοφονείται στη Μινεάπολη ο George Floyd από μπάτσο, ένα κύμα οργής μετατράπηκε σε γενικευμένη εξέγερση που συνεχίζει να σαρώνει όλες τις ΗΠΑ. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις, που θέτουν στο στόχαστρο τους, όχι μόνο τον εκτελεστικό βραχίονα της εξουσίας, δηλαδή τα ένστολα δολοφονικά καθάρματα με τις αστυνομικές στολές, αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς: κυβερνητικά κτήρια κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους. Με σημείο εκκίνησης την εναντίωση στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα, οι εξεγερμένοι των ΗΠΑ αντιμάχονται ουσιαστικά το ίδιο το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας, το οποίο ευθύνεται για την φτώχεια, την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση, τον ρατσισμό κα τον φασισμό που βιώνουν.

Το κράτος και η εξουσία, την πολιτική διαχείριση των οποίων έχει σήμερα η καρικατούρα του Τράμπ δεν μένουν άπραγες. Όπου η εξέγερση φουντώνει, η απάντηση είναι κλιμακούμενη καταστολή, κατέβασμα της Εθνοφρουράς στους δρόμους, απαγόρευση κυκλοφορίας, κρατική τρομοκρατία, χρήση της παρακρατικής ακροδεξιάς, προετοιμασία του στρατού για να αντιμετωπιστεί ο «εσωτερικός εχθρός», με τελευταία εξέλιξη την ανακήρυξη του αντιφασιστικού κινήματος ως «τρομοκρατική οργάνωση». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής παραπάνω από 4000 συλλήψεις εξεγερμένων και τουλάχιστον 5 νεκρούς (υπό συγκεχυμένες ακόμη συνθήκες). Παρά όμως την ένταση της καταστολής, με όρους πολεμικούς και προ-εμφυλιακούς, οι εξεγερμένοι κάνουν πράξη την άρνηση υποταγής τους και συνεχίζουν να διαδηλώνουν και να μάχονται παρά τις απαγορεύσεις και την κρατική βία. Φτάνουν να εισβάλλουν σε κυβερνητικά κτίρια ενώ πλησιάζουν μέχρι και την είσοδο του Λευκού Οίκου, ο οποίος καλύπτεται από τους καπνούς της φωτιάς της εξέγερσης.

Πανικοβεβλημένος ο Τραμπ, όπως κάθε δυνάστης όταν έρχεται αντιμέτωπος με την οργή του λαού, σβήνει τα φώτα και τρέχει να κλειστεί στο υπόγειο καταφύγιο, προκειμένου να σώσει το τομάρι του από το ποτάμι οργής που έχει κατακλύσει τους δρόμους των αμερικάνικων μεγαλουπόλεων. Η γενικευμένη εξέγερση που λαμβάνει χώρα, την οποία κάνουν κομμάτι τους όχι μόνο οι μαύροι, αλλά και μεγάλο κομμάτι του κόσμου των ιθαγενών και των λευκών, δείχνει την μόνη προοπτική που έχει διαθέσιμη η ανθρωπότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή, της διάλυσης του σάπιου κόσμου της εξουσίας και εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, αταξικής κοινωνίας.

Η ταξική/ρατσιστική διάρθρωση της αμερικανικής κοινωνίας είναι δεδομένη. Οι παρακρατικές κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν έχουν αντικατασταθεί με τα νόμιμα αστυνομικά πηλήκια του κράτους. Καθημερινά οι μειονότητες στις ΗΠΑ υφίστανται βία και ρατσισμό, με το 40% των δολοφονιών από την αστυνομία και το 35% των φυλακισμένων να αποτελείται από Αφροαμερικανούς. Τρεις φορές παραπάνω πεθαίνουν από τον Covid-19 σε σχέση με τους λευκούς εξαιτίας διαφόρων αιτιών, όπως η μη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, το χαμηλό εισόδημα, οι άσχημες συνθήκες εργασίας. Η εξαθλίωση που βιώνουν οι αφροαμερικανοί στα γκέτο είναι ασφυκτική, όσο ασφυκτικά ένιωθε ο George κάτω από τη μπότα του μπάτσου. I can’t breathe. Ένα σύνθημα που συμπεριλαμβάνει την κραυγή όλων των καταπιεσμένων από όλα τα μέρη του πλανήτη. Ο ρατσισμός και ο φασισμός βρίσκονται παντού και θρέφονται από το κράτος και τον καπιταλισμό.

Κάποιοι επιμένουν να ξορκίζουν τη βαρβαρότητα λέγοντας το γνωστό: «ευτυχώς δεν είμαστε Αμερική». Κι όμως αρκεί να ανήκεις σε μειονότητα σε οποιαδήποτε χώρα για να δολοφονηθείς. Αρκεί μόνο να είσαι μετανάστης/τρια, πρόσφυγας, λοατκι + άτομο, γυναίκα, αντιφασίστας, αναρχικός και μπορεί να βρεθείς κι εσύ στο πάτωμα να σε πατάνε μέχρι να αφήσεις την τελευταία σου πνοή. Αρκεί να ανήκεις στους/στις καταπιεσμένους/ες αυτού του κόσμου για να μην έχει καμιά αξία η ζωή σου. Αρκεί να αγωνίζεσαι ενάντια στο χρεοκοπημένο σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης για να μπεις στο δολοφονικό στόχαστρο των αρχών και του νόμου. Αρκεί ο δολοφόνος να φοράει μια στολή και η πράξη του δεν θεωρείται επιλήψιμη. Αυτή τη στιγμή o Ντέρεκ Τσάβιν, ο ένας από τους 4 δολοφόνους μπάτσους που σκότωσαν τον George Floyd, (οι συνεργοί του στη δολοφονία είναι ο Τόμας Λέιν, ο Του Τάο και ο Αλεξάντερ Κουένγκ) είναι ελεύθερος, με εγγύηση 500.000 δολαρίων μέχρι το δικαστήριό του στις 8 Ιουνίου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν πρέπει κανείς να εμπιστεύεται τη «δικαιοσύνη». Παράλληλα, η έκθεση της αστυνομίας προσπάθησε να καλύψει τη δολοφονία με ψεύτικες τοξικολογικές εξετάσεις κάνοντας λόγο για θάνατο από ουσίες, αλλά δεν τα κατάφερε αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι πέθανε από «ασφυξία λόγω πίεσης (που ασκήθηκε) στο λαιμό και την πλάτη». Φαίνεται, ότι ο δολοφόνος μπάτσος για λίγο καιρό θα χρειαστεί απλά να αντικαταστήσει και πάλι το πηλήκιο της αστυνομίας με την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν. Αλλαγή βάρδιας.

Η αστυνομία παντού στον κόσμο είναι ένα συνονθύλευμα επιστρατευμένων ρατσιστών και φονιάδων. Και αυτό ακριβώς θέλει το ίδιο το κράτος να είναι η αστυνομία, ώστε να εκτελεί αποτελεσματικά το καθήκον με το οποίο είναι επιφορτισμένη: να βασανίζει τους αδύναμους και να προστατεύει τους ισχυρούς. O George Floyd και ο Ζακ Κωστόπουλος είχαν ένα κοινό – ανήκαν στην ταξική θέση και μοιραζόντουσαν κοινωνικές ταυτότητες που μισεί το κυρίαρχο παράδειγμα. Το κράτος και η αστυνομία του θα συνεχίζουν να πατάνε στον λαιμό μέχρι θανάτου τους αδύναμους και τους εξαθλιωμένους όσο η κοινωνία θα καταγράφει τις δολοφονίες στο κινητό της τηλέφωνο, αντί να εξεγερθεί ενάντια στους δυνάστες της. Γιατί το ότι κανείς δεν αντέδρασε, φοβούμενος πιθανά την ανεξέλεγκτη βία της αστυνομίας, σημαίνει ότι η εξουσία του μπάτσου δεν φοβάται κανέναν και συνεχίζει να πατάει στο κεφάλι τους καταπιεσμένους. Η εξέγερση αποτελεί μονόδρομο για την κοινωνική αυτοάμυνα και την επίθεση ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και την κρατική προσταγή θανάτου.

Για τον George Floyd, τον Ζακ Κωστόπουλο, την Ελένη Τοπαλούδη, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τους Τούρκους απεργούς πείνας…

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ & ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» | μέλος της
Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης (Ομοσπονδία συλλογικοτήτων)

LIBERTATIA//ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Πρέπει να καταλάβουμε πως το κράτος είναι έγκλημα μίσους εναντίον των φτωχών, των μαύρων, των λατίνων και όλων των καταπιεσμένων.»

Mumia Abu Jamal

Στις 25 Μαΐου στην Αμερική μπάτσος πνίγει τον George Floyd πατώντας τον στον λαιμό με το γόνατο με τη συνέργεια άλλων τριών συναδέλφων του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένστολος δολοφονεί έγχρωμο στην Aμερική μεγαλώνοντας κι άλλο τον αριθμό των δολοφονημένων από την κρατική βία. Θυμόμαστε από το πρόσφατο παρελθόν τις δολοφονίες του Eric Garner, το 2014 που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού γιατί ήταν μαύρος και του 22χρονου Oscar Grant την πρωτοχρονιά του 2009 που δολοφονήθηκε επίσης από αστυνομικό σε μια στάση του μετρό. Η δολοφονία του G.Floyd δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά τη συνέχεια του κράτους και της θανατοπολιτικής που ακολουθεί. Ως αντίδραση στην αυξανόμενη καταστολή και την υποτίμηση των ζωών των μελών της κοινότητας των μαύρων έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες μαζικές διαδηλώσεις στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, με βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών διαδηλωτών.

Ο ρατσισμός στην Αμερική παραμένει γεγονός. Τα ηνία της παρακρατικής φασιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν παραδόθηκαν πλέον στους εντολοδόχους του κράτους. Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς τη βία που υφίστανται καθημερινά οι αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ, τους έντονους ταξικούς διαχωρισμούς και τον συνακόλουθο αποκλεισμό τους από την υγεία, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τους άνισους και υπερβολικά χαμηλούς μισθούς και την εν γένει εκμετάλλευσή τους από το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα. Το πραγματικό πρόσωπο του κράτους είναι καθημερινά ορατό λόγω της εκμεταλλεύσης, της καταστολής καιτων συνεχόμενων δολοφονιών. Το 1964 ο νόμος για τα πολιτικά δικαιώματα (Civil Rights Act) κατάργησε τον φυλετικό διαχωρισμό και έδωσε ίσα εκλογικά δικαιώματα σε έγχρωμους και λευκούς πολίτες. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη, ο ρατσισμός δεν έχει σταματήσει να υφίσταται μέχρι και σήμερα. Οι δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας δεν σταμάτησαν, οι πεποιθήσεις των ανθρώπων δεν άλλαξαν επειδή το κράτος άλλαξε τους νόμους. Οι ρίζες του ρατσισμού είναι χωμένες βαθιά στο έδαφος του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, καθώς όπως και ο εθνικισμός και ο σεξισμός, είναι ουσιαστικό συστατικό εκείνου του μείγματος που εγγυάται την ομαλή αναπαραγωγή των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και επιβολής.

Αυτό αποτελεί κοινό τόπο, αφού όπου υπάρχει κράτος και καπιταλισμός οι κατατρεγμένοι της γης, οι μετανάστες/στριες, οι πρόσφυγες, τα λοατκι + άτομα, οι γυναίκες, οι αναρχικοί «βρίσκονται κάτω από την μπότα του κράτους» που επιχειρεί να τους πνίξει. Στο στόχαστρο αυτό βρίσκεσαι αν δεν συμβιβάζεσαι με τις επιταγές του κράτους και αγωνίζεσαι να τις ανατρέψεις, αν αγωνίζεσαι ενάντια στο χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, γεγονός εμφανές και από την στοχοποίηση που έκανε ο Τραμπ των ANTIFA και των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών, επιρρίπτοντας το κύμα εξέγερσης σε αυτούς και αρνούμενος να αποδεχτεί την αντίδραση της κοινωνίας. Όσο το κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να σφίξουν τον κλοιό ελέγχου της κοινωνίας τόσο πιο δύσκολο της είναι να αναπνεύσει. Ο τρόπος που ολοένα και περισσότερο επιβάλλονται στις ζωές των ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα αυτές να χάνουν την αξία τους. Η ζωή στα γκέτο, η κρατική παρακολούθηση και η σκληρή καταστολή σε όποιον δεν υποτάσσεται είναι καθεστώς.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, ούτε είναι μακρυά από αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, όπως θέλουν να πιστεύουν όσοι ξορκίζοντας την κρατική βαρβαρότητα λένε ότι «η Ελλάδα δεν είναι Αμερική». Από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπολου μέρα μεσημέρι από την ελληνική αστυνομία όσο βρισκόταν δεμένος και ήδη σε κακή σωματική κατάσταση από τα χτυπήματα που προηγουμένως δέχτηκε από τον καταστηματάρχη και του “ευυπόληπτους” πολίτες στο όνομα της προστασίας της ιδιοκτησίας, ακριβώς γιατί ήταν στους κατατρεγμένους μέχρι την εν ψυχρώ δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό και τη συγκάλυψη της δολοφονίας του Φύσσα, κάνοντας τα στραβά μάτια στις εδώ παρακρατικές φασιστικές οργανώσεις που αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους, η πάγια τακτική του κράτους είναι φανερή: πλήρης υποταγή με κάθε μέσο. Όπως επίσης δεν είναι μακρινά γεγονότα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/στριών, οι πνιγμένοι στην Μεσόγειο και οι εργατικοί θάνατοι που η αξία της ζωής των ανθρώπων αυτών αποδείχτηκε μικρότερη μπροστά στο κεφάλαιο.

Η συχνότητα και η ένταση των επιθέσεων στους μαύρους είναι τόσο απροκάλυπτη που η αντίσταση είναι επιτακτική. Η εξέγερση και η αντίδραση στην αστυνομική και κρατικη βία, στην προσταγή του θανάτου, στην καταπίεση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής αποτελούν τη μόνη επιλογή για την αυτοάμυνα της κοινωνίας. Η δολοφονία του G.Floyd ήταν η αφορμή για να βγει ο καταπιεσμένος κόσμος στους δρόμους, αιτία αποτελούν οι συνθήκες ζωής τους, η εκμετάλλευση, η φτώχεια και ο ρατσισμός. Η αντίσταση στην υποταγή και την κτηνωδία συνιστούν το όπλο της κοινωνίας απέναντι στη δυστοπία που επιβάλλει ο κρατικός καπιταλιστικός μηχανισμός.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ & ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 5/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΜΑΡΑ

Κατάληψη Libertatia 3/6/20