ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ!

0
3143

 ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ!

Την Κυριακή 19/3, ο κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους κινητοποιήθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να επιβάλλει και να προστατέψει την παρουσία μιας δράκας παρακρατικών στο κέντρο της πόλης. Έτσι, η μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση του Λευκού Πύργου, η οποία είχε καλεστεί ενάντια στη σύναξη του φασιστικού συρφετού του Ιερού Λόχου και λοιπών φασιστικών παραφυάδων, επίδοξων κυνηγών προσφυγόπουλων στα σχολεία, αντιμετώπισε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 3 συντρόφων, εκ των οποίων ο ένας μέλος της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο και της Α.Π.Ο.

Την αμέσως επόμενη, Δευτέρα 20/3 και ενώ οι 2 σύντροφοι περνούσαν από εισαγγελέα (ο ανήλικος σύντροφος αφέθηκε από το βράδυ της Κυριακής), η συγκέντρωση αλληλεγγύης που ήταν καλεσμένη στο άγαλμα Βενιζέλου κινήθηκε με πορεία προς τα δικαστήρια. Εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά με δακρυγόνα και χημικά εναντίον των αναρχικών και αντιφασιστών ώστε να εμποδίσουν την είσοδό τους στα δικαστήρια. Τελικά 100 και πλέον σύντροφοι βρέθηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους ορίστηκε για την Τετάρτη 22/3. 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συναγελάζεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα στα Ιωάννινα, οι επίσημες συμμορίες δολοφόνων του κράτους επιστρατεύονται (επιθέσεις και συλλήψεις αντιφασιστών αναρχικών, συνεχείς εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών και προσφύγων και κατειλημμένων κοινωνικών χώρων αγώνα) ώστε με κάθε ευκαιρία να χτυπηθεί ο κόσμος του αγώνα των από τα κάτω, οι δομές και οι συλλογικότητες της μαχητικής αντίστασης, της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης.

Σήμερα όπου η ακροδεξιά και φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η πιο ακραία έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου διευρύνεται στο πλαίσιο της «Ευρώπης-Φρούριο», η απομόνωση των φασιστών και η σύγκρουση μαζί τους σε κάθε σημείο του κοινωνικού πεδίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Απέναντι στην κατασταλτική και παρακρατική τρομοκρατία, εργαλεία επιβολής του κόσμου του κράτους και των αφεντικών, μόνο ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του κινήματος μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για τη συγκρότηση της κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας. Ως εφαλτήριο για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα περάσει πάνω από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους πάτρωνές τους, για να χτίσει την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

 

Από της γειτονίες της Αθήνας μέχρι τη Σόφια, το Ωραιόκαστρο, τα Γιάννενα και τη  Θεσσαλονίκη… ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 19/3 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

 ΔΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11 Π.Μ.

 

Αναρχική συλλογικότητα “ Κύκλος της Φωτιάς” – μέλος της ΑΠΟ – ΟΣ