Πολιτικό κάλεσμα στην Αναρχική Συνάντηση Αγώνα

0
4012

Πολιτικό κάλεσμα στην Αναρχική Συνάντηση Αγώνα
ενάντια στα Σύνορα, τον Πόλεμο, τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό

15-24 Ιουλίου 2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΘ (μέρες της διεξαγωγής του No Border camp)

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου διεθνώς, στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, σηματοδοτεί τόσο την απογείωση της εκμετάλλευσης και την επίταση της καταστολής στο εσωτερικό της Ευρώπης-Φρούριο όσο και την αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης μέσω των  διαρκών πολεμικών επιχειρήσεων και  της άγριας λεηλασίας στην καπιταλιστική περιφέρεια.

Τα καραβάνια των εκατομμυρίων ξεριζωμένων εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους εξαιτίας  των συνθηκών της εξαθλίωσης και του θανάτου που επιβάλλουν οι διεθνείς πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Είναι οι ίδιες ελίτ που δημιουργούν τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που διαχέουν τον ρατσισμό, που επιβάλλουν την κατασταλτική διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να τους καθυποτάξουν και να τους απομονώσουν κοινωνικά.

Ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως σχέση ανάμεσα στους καταπιεσμένους και ως πολιτική πράξη αντιπαράθεσης με το κράτος και τα αφεντικά. Τα σύνορα, ο πόλεμος και η επιχείρηση εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που βρίσκεται από καιρό πια σε χρεωκοπία, ενός κόσμου που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Μαζί με τα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτό τον χρεωκοπημένο κόσμο και να χτίσουμε στα συντρίμμια του τον κόσμο της ισότητας και της ελευθερίας.

Απευθυνόμαστε στους μετανάστες και τους πρόσφυγες –όπως και σε κάθε πληβείο- ώστε να χτίσουμε μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και αγώνα ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αλλά και του κοινωνικού-ταξικού κινήματος για να συζητήσουμε και να δράσουμε από κοινού ενάντια στη γενικευμένη κρατική-καπιταλιστική επίθεση και την ειδικότερη πτυχή της που ξεδιπλώνεται απέναντι στα ρεύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτής της απεύθυνσής μας, τις ημέρες διεξαγωγής του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη (15-24 Ιούλη 2016), καλούμε σε κινητοποίηση και θα έχουμε την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία ενός χώρου στο Πανεπιστήμιο του ΑΠΘ, ενός χώρου ζυμώσεων, συζητήσεων και εκδηλώσεων, συμμετοχής και δημιουργίας δράσεων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση
-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com