ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ MUNDO NUEVO – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

0
3538

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ MUNDO NUEVO
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Η στοχοποίηση πολιτικών καταλήψεων και κατειλημμένων χώρων στέγασης προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον Τύπο, με πιο πρόσφατο το ασφαλίτικης έμπνευσης άρθρο σε ηλεκτρονικό ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατάληψη Mundo Nuevo, ενώ λίγο καιρό πριν απειλές είχε δεχτεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο.

Την ίδια στιγμή, η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά απειλείται με εκκένωση, λόγω των κερδοσκοπικών συμφωνιών που έχει το συνάψει το Πολυτεχνείο Κρήτης με επιχειρηματίες της τουριστικής βιομηχανίας, με τον πρύτανη του ιδρύματος, σε ρόλο μπίζνεσμαν, να δηλώνει ανερυθρίαστα πως η σχεδιαζόμενη καταστολή θα είναι «για το καλό της κοινωνίας».

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κατασταλτική προπαγάνδα εναντίον των καταλήψεων έχει ενταθεί. Οι αναφορές σε εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για το «Παπουτσάδικο», το City Plaza και την κατάληψη στέγασης προσφύγων Ζωοδόχου Πηγής 119 στην Αθήνα, καθώς και η ιδιαίτερη πίεση που ασκείται στις περιπτώσεις που ιδιοκτήτες είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως για τη Λέλας Καραγιάννη 37 και τη «Βανκούβερ» στην Αθήνα και τον «Ευαγγελισμό» στο Ηράκλειο, στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα των εγχειρημάτων αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Στην ουσία, πρόκειται για κατασκευασμένα δημοσιεύματα, τα οποία συνήθως έχουν τη μορφή «παραινέσεων» προς την κυβέρνηση, ενώ στη πραγματικότητα έρχονται να εξυπηρετήσουν ευθέως τους κρατικούς σχεδιασμούς με τη δημιουργία κατασταλτικού κλίματος. Παρόμοια μιντιακή υστερία είχε ξεδιπλωθεί και το περασμένο καλοκαίρι όταν αμέσως μετά τη διεξαγωγή του No Border στη Θεσσαλονίκη εκκενώθηκαν οι καταλήψεις Ορφανοτροφείο (το οποίο κατεδαφίστηκε), Μανδαλίδειο και Hurriya. Εξάλλου, το έναυσμα για το πρόσφατο κατασταλτικό κύμα έδωσε ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ν. Τόσκας με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις του μετά την εκκένωση των καταλήψεων Βίλα Ζωγράφου και Αλκιβιάδου στην Αθήνα, και στη συνέχεια της κατάληψης Άλμπατρος στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας τον κρατικό σχεδιασμό των εκκενώσεων, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των αστυνομικών επεμβάσεων και θέτοντας το πλαίσιο της ιδεολογικής επίθεσης της κυβέρνησης στον κόσμο που αγωνίζεται από τα κάτω.

Η στοχοποίηση και η καταστολή των καταλήψεων είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης του κράτους και των αφεντικών απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται ενάντια στους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους. Πρόσφυγες και μετανάστες φυλακίζονται σε στρατόπεδα και ο θεσμικός ρατσισμός εντείνεται -ανοίγοντας ξανά το έδαφος στις νεοναζιστικές συμμορίες και καλλιεργώντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό-, η ζωή και η αξιοπρέπεια εργαζόμενων και ανέργων στραγγαλίζεται από την επίθεση του κεφαλαίου με τη συνεχή επιβολή νέων μέτρων εξαθλίωσης και υποταγής, τα εργατικά ατυχήματα- εργοδοτικές δολοφονίες πληθαίνουν, ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις αντιμετωπίζονται με την αστυνομική βία και τη συκοφάντηση (όπως συνέβη με τους αγωνιζόμενους για ελεύθερες μετακινήσεις στα μέσα μεταφοράς που προσήχθησαν στο αμαξοστάσιο), εργατικές κατακτήσεις όπως αυτή της κυριακάτικης αργίας ποδοπατούνται, επιβάλλονται εξοντωτικές καταδίκες με βάση ευφάνταστα σενάρια της αντιτρομοκρατικής, ενώ ο δημόσιος χώρος και το φυσικό περιβάλλον λεηλατούνται και εμπορευματοποιούνται.

Σε αυτή τη σύγκρουση μεταξύ των αρπακτικών της εξουσίας και του κόσμου που αγωνίζεται για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια, οι καταλήψεις αποτελούν τόσο καταφύγια όσο και ορμητήρια για την προώθηση της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αντίστασης σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Και σαν τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε μαχητικά και οργανωμένα με κάθε μέσο.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpolorg@gmail.com