ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΣΠYΡO ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14 ΓΕΝΑΡΗ)

0
1445

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΣΠO ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14 ΓΕΝΑΡΗ)

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Ο αγωνιστής κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14/1, διεκδικώντας τη συγχώνευση των ποινών του, όπως προβλέπεται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Με την απεργία πείνας και τον αγώνα που διεξάγει μέσα από τη φυλακή, αντιστέκεται στην επιχειρούμενη εξόντωση του από τις κατασταλτικές και δικαστικές μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που του στερούν εκδικητικά το δικαίωμα της συγχώνευσης των ποινών, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του. Η απόδοση ποινών μη συγχωνεύσιμων  (κάτι που οδηγεί στην φυλάκιση του για αρκετά χρόνια ακόμα) αποτελεί καταστρατήγηση του ίδιου του νομικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η εξουσία. Ένα νομικό πλαίσιο που επιστρατεύεται ή ξεπερνιέται, τηρείται κατά γράμμα ή απαξιώνεται, ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα των εμπνευστών του.

Ο Σπ. Χριστοδούλου είχε καταδικαστεί για ληστεία τράπεζας πρώτη φορά το 1999, ενώ βρισκόταν σε συνθήκες παρανομίας  από το 2007 έως το 2015 όπου και συνελήφθη μαζί με τον αναρχικό αγωνιστή Γρ.Τσιρώνη, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Μαζί τους βρισκόταν και ο σύντροφός τους Σ. Δραβίλας ο οποίος επέλεξε να αυτοκτονήσει πριν τη σύλληψή του. Έπειτα από τη σύλληψη τους ξεκινάει μια ολόκληρη μινταική υστερία, ενώ στήνεται και μια ολόκληρη αφήγηση, βασιζόμενη κυρίως στα παραπεμπτικά της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που χαρακτηρίζει τον Σπ. Χριστοδούλου ως συνδετικό κρίκο «ποινικών» και «τρομοκρατών» και τον κατηγορεί για μια  σειρά υποθέσεων που περιλαμβάνει ληστείες τραπεζών, απαγωγές, ένταξη και συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις, που έγινε γνωστή ως «υπόθεση των ληστών του Διστόμου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Χριστοδούλου με όλες αυτές τις κατηγορίες. Είναι ολοφάνερο, ότι εκείνο που στοιχειοθετεί την «ενοχή του» είναι οι αξιοπρεπείς επιλογές και η στιβαρή στάση που έχει επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του (αυτό διαφαίνεται και από την αιτιολόγηση της άρνησης συγχώνευσης των ποινών από την εισαγγελία). Οι επιλογές του, να σταθεί αλληλέγγυος σε επικηρυγμένους αναρχικούς αγωνιστές, η επιλογή του δρόμου της παρανομίας, η επιλογή της σύγκρουσης με τις δικαστικές και κατασταλτικές μεθοδεύσεις, αλλά και η επιλογή του δρόμου της αλληλεγγύης και του αγώνα μέσα από τις φυλακές, κάνουν τους μηχανισμούς του κράτους να επιδιώκουν εκδικητικά την εξόντωση του.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιστή απεργού πείνας Σπ. Χριστοδούλου. Θεωρούμε τον αγώνα που δίνει κομμάτι του ευρύτερου αγώνα που διεξάγεται μέσα και έξω από τις φυλακές ενάντια στον κρατικό ρεβανσισμό, την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, τις σκευωρίες και το καθεστώς εξαίρεσης για τους κρατούμενους αγωνιστές. Θεωρούμε τους αγώνες που διεξάγονται μέσα στις φυλακές κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεσπούν στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία. Αγώνες που κρατάνε ανοιχτό το δρόμο για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την δημιουργία ενός κόσμου ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης, χωρίς φυλακές και καταπίεση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ… ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥH

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/ΑΠΟ και σύντροφοι-συντρόφισσες