ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ & ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΤΗΝ ΗΤΤΑ

0
1682

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ & ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΤΗΝ ΗΤΤΑ

«Οι καιροί είναι δύσκολοι, το ξέρω, αλλά μην υποκύψετε ποτέ στην παραίτηση, μην εγκαταλείψετε ποτέ την ελπίδα, ποτέ! Ούτε για μια στιγμή. Ακόμη κι όταν όλα φαίνονται να έχουν χαθεί και οι λέξεις που βασανίζουν τους ανθρώπους και τη γη μοιάζουν ανυπέρβλητες, προσπαθήστε να βρείτε τη δύναμη και να την εμφυσήσετε στους συντρόφους σας. Στις πιο σκοτεινές στιγμές το φως σας θα είναι χρήσιμο. Και θυμηθείτε πάντα πως “κάθε θύελλα αρχίζει πάντα από μία απλή σταγόνα. Προσπαθήστε να είστε αυτή η σταγόνα».

-Από το τελευταίο μήνυμα του ιταλού αναρχικού Lorenzo Orsetti που έπεσε στην τελευταία μάχη εναντίον του ISIS στην πόλη Baghouz στη Συρία-

Να, ποια είναι η διαδρομή του κόκκινου νήματος! Ό,τι ξεκίνησε την Άνοιξη του 1886 στο Σικάγο συνεχίζεται σε άλλη μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι αγώνες των ανθρώπων που δίνουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κυρίαρχου λόγου, δεν έπαψαν ποτέ. Οι αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας αποτελούν το παράγωγο της αέναης σύγκρουσης ανάμεσα στους κυρίαρχους και σε όσους δεν έχουν τίποτε να χάσουν.

O ιταλός αναρχικός Lorenzo Orsetti πέφτει στο πεδίο της μάχης ενάντια στον ISIS στα περίχωρα της πόλης Baghouz, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, μακριά από ό,τι θα μπορούσε να αποκαλέσουμε «πατρίδα» του. Ο αναρχικός αγώνας, ο ανιδιοτελής αγώνας για την πανανθρώπινη ελευθερία δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε όρια. Καταπατά τα σύνορα που έχτισαν τα κράτη πάνω στον πλανήτη και διαλύει με τον διεθνισμό τα εθνικά δεσμά. Πατρίδα των αγωνιστών του είναι ο αγώνας όπου γης για την ελευθερία, η αντίσταση απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Κι αν έχει περάσει ενάμισης αιώνας από τις απεργίες και τη θυσία των τεσσάρων του Σικάγο, αυτή δεν έχει ξεχαστεί, δεν υπήρξε δίχως νόημα, αντιθέτως αποτέλεσε μια από εκείνες τις στιγμές της Ιστορίας που πάντα επανέρχονται για να φωτίσουν τους νέους αγώνες των ανθρώπων εναντίον των καταπιεστών τους.

Ο θάνατος του Lorenzo Orsetti δεν είναι απλά άλλη μια απώλεια, αποτελεί το πιο κραυγαλέο και πρόσφατο γεγονός που ενώνει αυτό το νήμα του δίχως τέλος οικουμενικού αγώνα. Κι αν αυτά τα παραδείγματα αγώνα και θυσίας έρχονται να αναδείξουν τα πραγματικά περιεχόμενα των αγώνων μας, στη θλιβερή απέναντι όχθη οι κυρίαρχοι διαγκωνίζονται στις εκλογικές τους αναμετρήσεις για το ποιος θα λάβει το χρίσμα του καταπιεστή από τους ίδιους τους καταπιεζόμενους, ποιος θα αναλάβει την διαχείριση της εκμετάλλευσης με τη «σύμφωνη γνώμη» των ίδιων των εκμεταλλευομένων.

Όποιος καταπιεσμένος συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτές οι «αναμετρήσεις» μπορούν να του φανούν χρήσιμες αν επιλέξει το «μικρότερο κακό», σκάβει ακόμη περισσότερο τον λάκκο του. Ενώ, όποιος φτωχός αρνείται ότι «δεν υπάρχει τίποτε να γίνει» και σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στους εξουσιαστές μας, δικαιώνει τους δολοφονημένους εργάτες, τους εκτελεσμένους αγωνιστές, τους επαναστάτες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τις ζωές τους ποτίζοντας το δέντρο της αυριανής λευτεριάς. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά ο νέος ξεσηκωμός, η ανασυγκρότηση των δυνάμεων των πληβειακών στρωμάτων, η αναζωπύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, το γύρισμα της πλάτης στις εκλογές τους, στην ανάθεση στην επιλογή του δημίου μας. Καμιά μοιρολατρία δεν θα βοηθήσει, τίποτε δεν έχει να κερδηθεί από μια ανοιχτή χούφτα που ζητιανεύει.

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τη λήθη και την αντιπροσώπευση, το ριζοσπαστικό μήνυμα της εξέγερσης της 1ης Μάη, μέσα από την σύνδεση του αγώνα για το 8ωρο με το συνολικό, κοινωνικό αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης, συνεχίζει να παραμένει ζωντανό και να αποτελεί σημείο έμπνευσης για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση όλων των καταπιεσμένων του κόσμου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ & ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ LORENZO ORSETTI

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ

AΘΗΝΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11.00

ΠΑΤΡΑ: ΠΛ. ΟΛΓΑΣ 10.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων