Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Παρανέστι κι Ξάνθη

0
3588

Την Τετάρτη 20 Ιούλη διαδηλώσαμε μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης στα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο Παρανέστι Δράμας και στην Ξάνθη. Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς το χώρο και μόνο ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών κατάφερε να μπει στο χώρο και να έρθει σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι μετέφεραν πως αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σίτισης και ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη το οποίο επίσης φυλασσόταν από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, στις 22 Μάη, μετά το τέλος της συγκέντρωσης αλληλεγγύης αναρχικών, οι μπάτσοι είχαν ξυλοκοπήσει όσους μετανάστες και πρόσφυγες ανταποκρίθηκαν θετικά στην κίνηση αυτή, ώστε να διακόψουν τους διαύλους επικοινωνίας των φυλακισμένων με το κίνημα αλληλεγγύης και σιωπή νεκροταφείου να καλύψει όλες τις αθλιότητες της εξουσίας που συμβαίνουν μέσα στα στρατόπεδα. Η περιφρούρηση του μπλοκ της Α.Π.Ο. μαζί με άλλους διαδηλωτές, αφού έφτασε στην είσοδο του στρατοπέδου, όπου ήταν παρατεταγμένες οι κατασταλτικές συμμορίες βασανιστών, επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό και να ανταποδώσει ένα ελάχιστο κομμάτι κοινωνικής αντιβίας απέναντι στη γενικευμένη βία του κράτους και των ένστολων φρουρών του. Η διαδήλωση, αφού αποχώρησε συντεταγμένα, ανασυγκροτήθηκε και στάθηκε στην άλλη πλευρά του στρατοπέδου, φωνάζοντας για ώρα συνθήματα αλληλεγγύης καθώς υπήρχε ορατή επαφή με τους έγκλειστους.

Αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη καλούμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ. από την Καμάρα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων