Το πρωι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου είκοσι περιπου σύντροφοι των ομάδων Μαύρο & Κοκκινο – Libertatia (μελη της ΑΠΟ) πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην είσοδο του Τουρκικού Προξενειου στην Θεσσαλονίκη ως κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαου της Rojava και εναντια στην εισβολή της Τουρκιας στα εδάφη της Βορειοανατολικης Συρίας.

Ανοίχτηκε πανό και φωναχτηκαν συνθηματα υπέρ των Κούρδων αγωνιστών που υπερασπίζονται τα εδαφη και τις κατακτήσεις του Συνομπονδιακού μοντέλου Αυτοδιοίκησης της περιοχής τους.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το Προξενείο επιχείρησαν να υπερκαλύψουν τον αρχικό αιφνιδιασμό τους δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην απώθηση των συγκεντρωμένων στο απέναντι πεζοδρόμιο. Χαρακτηριστικά έσπρωχναν τους συντρόφους πανω στον κεντρικό δρομο της Αγιου Δημητρίου ενω διέρχονταν αυτοκίνητα.
Ασφαλώς το μένος τους πολλαπλασιάστηκε όταν συνειδητοποίησαν οτι έχουν να κάνουν με αναρχικούς, οι οποίοι αψήφησαν τη δύναμή τους και τους προκάλεσαν αναγκάζοντας τους να διακόψουν προσωρινά το πρωινό καφεδάκι.

Η κίνηση μας αυτη έρχεται σε συνέχεια της μαζικής παρουσιας των αναρχικών στη διαδήλωση του προηγουμενου Σαββάτου 12/10 όπου η επίσης πολυ μαζική συμμετοχή των Κούρδων της Θεσσαλονίκης βρήκε και πάλι απέναντί της στο Τούρκικο Προξενείο μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν στην πορεία να συνεχίσει μεχρι την πόρτα του.
Τη στιγμή που οι δολοφονοι του Ερντογαν αιματοκυλούν για πολλοστή φορά τον Κουρδικό λαό, ενώ απο κοινού με τους εγκληματιες του FSA επιχειρούν νεα αποσταθεροποίηση στη Συρία υποθαλποντας ξανά τα υπολείμματα των συμμάχων τους τζιχαντιστων-ισλαμοφασιστων του ISIS, υπο το βλέμμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, οι μπάτσοι παίζουν τον ρολο των μπράβων προστατεύοντας το Προξενείο απο τη δίκαιη οργή των ανθρώπων που δέχονται την καταπίεση των στρατοκρατών. Υπογραμμίζουν στην πράξη τον βρώμικο ρόλο και του ελληνικού κράτους στα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά παζάρια της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των οποίων πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.

Καλούμε ολο τον λαό να συμμετέχει στις επόμενες κινήσεις με πρώτη τη συγκέντρωση του Σαββάτου 19/10 εναντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, εναντια στην εισβολή και την πολεμικη σύγκρουση στη Συρία σε αλληλεγγυη με τους Κούρδους που δέχονται την στρατιωτική επίθεση.

Κανένας πόλεμος μεταξύ των λαών καμία ειρήνη μεταξύ των τάξεων.

Να χτίσουμε ενα αντιπολεμικό αντιμπερι

αλιστικο κίνημα με όπλο την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς που αγωνίζονται. Και νικούν.