Κάλεσμα-συμμετοχή στην πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού

0
2748

Τα τελευταία τρία χρόνια στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού βρίσκονται φυλακισμένες μετανάστριες και παιδιά. Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι περιορισμένες ποσότητες φαγητού και η απάνθρωπη μεταχείριση από τους ανθρωποφύλακες είναι μόνο κάποια από αυτά  που βιώνουν οι έγκλειστες εντός του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Απέναντι στις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλουν το κράτος και το κεφάλαιο ολοένα και  περισσότερες μετανάστριες προχωρούν σε κινήσεις αγώνα και αντίστασης. Από την αποχή συσσιτίου και την  απεργία πείνας μέχρι την άρνηση εισόδου στα κελιά και τον νικηφόρο  αγώνα της Sanaa Taleb, ενάντια στην βίαιη απέλαση της, αποδεικνύεται πως από τους από τα πάνω τίποτα δεν δίνεται αυτονόητα και ότι για να έχουν ακόμα και τα  στοιχειώδη πρέπει να τα διεκδικήσουν.

Το ελληνικό κράτος με τη φωνή του Διοικητή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστριών Ελληνικού απαντάει  εκδικητικά σε όσες διαλέγουν τον δρόμο της ρήξης και της αντίστασης και όχι αυτόν της αδράνειας, προχωρώντας  από τον Σεπτέμβριο του 2016 στην απαγόρευση  των επισκεπτηρίων,  δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης και αγώνα ανάμεσα στους/ις ντόπιους/ιες και τις μετανάστριες και οδηγώντας αναπόφευκτα στην περιθωριοποίηση των τελευταίων. Μια κίνηση που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί το κράτος ,η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική των διακρατικών και υπερεθνικών οργανισμών (Ε.Ε, Ν.Α.Τ.Ο) της Δύσης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σάββατο 14 Γενάρη, πλ. Σουρμένων 12μ
Στηρίζουμε την αυριανή διαδήλωση προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού και διαδηλώνουμε με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αναρχικές Συλλογικότητες Όμικρον72 & Κύκλος της Φωτιάς- μέλη της ΑΠΟ