Μήνυμα Αλληλεγγύης των Αναρχικών Γυναικών (Anarşist Kadınlar) από την Τουρκία για την 8η Μάρτη

0
2026

Ο Αγώνας και η Αλληλεγγύη μας κρατούν δυνατές!

Είμαστε οι γυναίκες της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας,

Έχουμε ζήσει τις σκοτεινές ημέρες της ιστορίας. Για δεκαετίες οι άνθρωποι αυτών των τόπων καταπιέζονται όλο και περισσότερο. Έχουμε δει τη φτώχεια, έχουμε δει εκείνους που δραπέτευσαν και επιβίωσαν τους πολέμους των κρατών, αλλά δολοφόνησαν στον πόλεμο του καπιταλισμού ή της πατριαρχίας. Έχουμε δει τις αδερφές μας να βασανίζονται, να μαχαιρώνονται, να σέρνονται γυμνές, διαμελισμένες, καμένες ζωντανές… έχουμε δει τα παιδιά μας να συνθλίβονται, έχουμε δει τις μητέρες του Σαββάτου να ζητούν δικαιοσύνη, όπως και τους δολοφόνους να προσπαθούν να φιμώσουν τις μητέρες μας, επιτιθέμενοι εναντίον τους ή συλλαμβάνοντας τες. Έχουμε έρθει αντιμέτωπες με πολλές βαναυσότητες και αντιστεκόμαστε σε όλες και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι το τέλος.

Είμαστε οι γυναίκες αυτών των τόπων. Έχουμε γίνει μάρτυρες της «πτώσης» πολλών κρατών, πολλών μοναρχών, πολλών σουλτάνων. Ενώ η «ανθρώπινη» ιστορία επαναλαμβάνεται, εμείς ανακαλύπτουμε και γράφουμε μια διαφορετική ιστορία, τη δική μας, την ιστορία της εξέγερσης και της αντίστασης. Γνωρίζουμε τις γυναίκες που παλεύουν ενάντια στην πατριαρχία, γνωρίζουμε τις γυναίκες που βάλανε τα χέρια τους στην μέση τους, που είναι έτοιμες να σφίξουν τις γροθιές τους. Γιατί εμείς είμαστε όλες αυτές οι γυναίκες, και ενώ δημιουργούμε μια διαφορετική ιστορία, παράγουμε μια κουλτούρα. Την κουλτούρα της συναίσθησης, της κατανόησης και της αλληλεγγύης. Αποκλείοντας τις εξουσιαστικές και κυριαρχικές σχέσεις, δημιουργούμε μια κουλτούρα ευθύνης, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, αγωνιζόμαστε οι ίδιες για την ελευθερία μας.   

Αδερφές, συντρόφισσες, ο αγώνας μας είναι ο αγώνας των καταπιεσμένων απέναντι στον καταπιεστή. Οπουδήποτε εμφανίζεται η εξουσιαστική ιεραρχία, αποτελεί πεδίο αγώνα. Όποια στιγμή ο καταπιεστής χρησιμοποιεί το εργαλείο της βίας, δεν πρέπει να διστάζουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε. Παλεύοντας ενάντια στις ορατές και αόρατες πτυχές της εξουσίας και τις πατριαρχίας, μπορούμε να πραγματώσουμε την επανάσταση στο εδώ και στο τώρα.

Όπου και αν βρισκόμαστε, αναγνωρίζουμε και κατανοούμε η μία την άλλη, καθώς το ίδιο φως λάμπει στα μάτια μας, καθώς οι φωνές μας βγάζουν την ίδια κραυγή.

Οι αγώνες και η αλληλεγγύη μας μας δίνουν έμπνευση και δύναμη.

Συνεχίστε τον αγώνα σας, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς!

Anarşist Kadınlar (Αναρχικές Γυναίκες) – Τουρκία