Πάτρα: Διαδήλωση ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

0
2694

af_demorefugeesnet

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα αυτών των σταυροφοριών και της έντασης της λεηλασίας της καπιταλιστικής περιφέρειας είναι η αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης στη Μέση Ανατολή όπου ο πόλεμος έχει σαρώσει τους τοπικούς πληθυσμούς. Αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα έχουν ως συνέπεια εκατομμύρια ξεριζωμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι να επιχειρούν με κάθε τρόπο τη φυγή και την είσοδο στην Ευρώπη.

Μετά τον πόλεμο στη Συρία, ένα τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα κινήθηκε από την ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή προς τη δύση, προς την Ευρώπη – Φρούριο.

Η νέα συνθήκη που διαμορφώνεται, έχει σαν αποτέλεσμα την αναθεώρηση προηγούμενων συμφωνιών -όπως είναι το Δουβλίνο 2- αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση της FRONTEX, τη δημιουργία hot spots και πλήθος νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, το κλείσιμο των συνόρων προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με συνέπεια τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων στους διαδρόμους εισόδου της Ευρώπης-Φρούριο.

Ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι χρεοκοπημένος. Δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτε άλλο παρά περισσότερη εξαθλίωση, φτώχεια, καταπίεση, κανιβαλισμό, πόλεμο και θάνατο.

Ζούμε στην εποχή που πρέπει να συνδεθούμε πολιτικά με τους συντρόφους και τους αγωνιζόμενους διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κοινή επίθεση την οποία δεχόμαστε.Από το Μεξικό μέχρι την Τουρκία κι από την Ελλάδα μέχρι τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, να φωνάξουμε στα ταξικά μας αδέρφια πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος του όσο υπάρχει αντίσταση και αγώνας. Για το χτίσιμο μιας νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 20 Οκτώβρη, 18.00 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ipposd.wordpress.com | d_ippos@hotmail.com