ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ – Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

0
1902

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 
Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

“Ο σκλάβος βρίσκεται πάντοτε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας απέναντι στον αφέντη του”
Ερ. Μαλατέστα

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει τον σκλάβο από τον χειραφετημένο άνθρωπο δεν είναι η συνθήκη της καταπίεσης, που είναι άλλωστε κοινή για όλους τους μη-προνομιούχους, αλλά ακριβώς η κίνηση αντίστασης εναντίον της. Κι όλες οι κινήσεις που υποσκάπτουν το σύστημα υποδούλωσης, ας μη γελιόμαστε, είναι τελικά πάντα παράνομες. Δεν μπορείς να φτάσεις στην ελευθερία με άμαξα.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Οι συλληφθέντες της υπόθεσης του ΑΧΕΠΑ χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μας, όχι απλά επειδή σήμερα βρίσκονται στα κτηνώδη χέρια του χειρότερου εχθρού μας, του χειρότερου εχθρού της ανθρωπότητας, του κράτους, αλλά γιατί για χρόνια έχουν κουβαλήσει με συνέπεια και ανιδιοτέλεια πολύ νερό στον μύλο της υπόθεσης της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το να σταθούμε στο πλάι τους σημαίνει ταυτόχρονα ότι στεκόμαστε απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις για ένα νέο κύμα καταστολής ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια της Αντιτρομοκρατικής για νέο κυνήγι μαγισσών, για την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση του συνόλου του αναρχικού αγώνα. Στεκόμαστε απέναντι στο σκηνικό που στήνουν τα ΜΜΕ, διαχέοντας τη γλώσσα της αστυνομίας στο κοινωνικό σώμα σε μια επιχείρηση ευτελισμού των συλληφθέντων και διαμόρφωσης ενός γενικού κλίματος τρομοκράτησης, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο σε μια αναβαθμισμένη ποινική μεταχείρισή τους. Θα αποτύχουν, όμως ξανά.

Γιατί όσο συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί που ακόμη και σε καιρούς οπισθοχώρησης επιμένουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά δίχως να προϋπολογίζουν πάντα τους “αρνητικούς συσχετισμούς” θα ενεργοποιείται η ρίζα της ανυπακοής, η αέναη κίνηση της λαϊκής θέλησης για αντίσταση στους επικυρίαρχους. Τα επιτελεία τους θα ηττηθούν και πάλι γιατί η ρίζα φωνάζει:

ΑΝΤΑΡΤΗΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝ΄ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο,
ενάντια στις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής
και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ

Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2019, 10.00 π.μ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο” – μέλος της ΑΠΟ