Αντιφασιστική επαγρύπνηση ενάντια σε όλα τα φασιστικά μορφώματα

0
2499
 

Αντιφασιστική επαγρύπνηση ενάντια σε όλα τα φασιστικά μορφώματα

Διαρκής πάλη ενάντια σε κράτος & κεφάλαιο

Μετά τον αποχαρακτηρισμό από την ίδια την κοινωνία της Χρυσής Αυγής από τον “αντισυστημικό” χαρακτήρα που ήθελε δήθεν να προτάξει και την πλέον απόλυτη ταύτιση της με τον νεοναζισμό, το κράτος αναζητά νέους διαδόχους από τον φασιστικό χώρο, οι οποίοι θα περιορίζουν τη ρητορική τους σε μια πιο πατριωτική/εθνικιστική αφήγηση και κατά συνέπεια θα διαχειρίζονται καλύτερα την εικόνα τους. Ο Ιερός Λόχος στη Θεσσαλονίκη προφανώς θεωρήθηκε μια πολύ ταιριαστή περίπτωση. Αυτό βέβαια δεν ισχύει καθόλου αφού οι ΑΜΕ και άλλες μικρο-ομάδες που έλκουν τη μήτρα τους από τη Χρυσή Αυγή και συσπειρώνονται γύρω από τον Ι.Λ. διατρανώνουν με ακόμη περισσότερη έμφαση την πίστη τους στον εθνικοσοσιαλισμό, το Τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ κ.λπ. Όμως ως γνωστόν αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο πως έχουν κατορθώσει να προβάλλονται από τα μέσα που καλύπτουν τις κινήσεις τους: κάτι σαν σύλλογοι πατριωτών με σχέσεις με την εκκλησία και βετεράνους στρατιωτικούς.

Το κράτος, λοιπόν, έχοντας πάντα την ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας παρακρατικής αυλής, παρατηρώντας τη δομική αδυναμία της Χρυσής Αυγής να κινητοποιηθεί με επιτυχία στην πόλη της Θεσσαλονίκης βλέπει στον Ιερό Λόχο την τελευταία του ευκαιρία να συγκροτηθεί ένα φασιστικό μόρφωμα που θα επιχειρήσει να πατήσει στο πεζοδρόμιο. Γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα τα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης έχουν επιφορτιστεί τον ρόλο του προσωπικού συνοδού και μπράβου των 15 καθαρμάτων που συναθροίζονται κάθε τόσο για να επιχειρήσουν τον τραμπουκισμό κανενός νηπίου προσφυγόπουλου ή απλά να ξεράσουν το ρατσιστικό και ομοφοβικό τους δηλητήριο.

Ο λόγος για τον οποίο καλούν σε συνάθροιση κάθε φορά είναι απολύτως αδιάφορος ακόμα και για τους ίδιους, απλά επιλέγεται ένα θέμα από τη γνωστή φασιστική ατζέντα (μετανάστες, Κύπρος, εμφύλιος κ.λπ.) και όλη η ουσία διακυβεύεται στο να εδραιωθεί η συμμαχία των ακροδεξιών με την αστυνομία στο δρόμο, ώστε να μπορούν να μαζεύονται σε κάποιο σημείο της πόλης περικυκλωμένοι χωρίς να μπορούν καν να ανακοινώσουν εκ των προτέρων που θα βρίσκονται. Η αστυνομία διαμορφώνει χειροπιαστά τη συμμαχία αυτή, αφού δεν δίστασε να επιτεθεί στις τελευταίες δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και οι δύο στην περιοχή του Λευκού Πύργου από τις οποίες επιθέσεις την πρώτη φορά είχαμε τη σύλληψη τριών αντιφασιστών και τη δεύτερη τον τραυματισμό συντρόφων και συντροφισσών της περιφρούρησης. Οι μπάτσοι εγκαταλείπουν τη βιτρίνα της υποτιθέμενης ουδετερότητας και λειτουργούν ως ο βραχίονας που δεν διαθέτουν οι φασίστες. Όταν όμως η παράκαμψη των μπάτσων έγινε εφικτή το αποτέλεσμα ήταν οι φασίστες να μετράν ακόμη δόντια στην αυλή του δημοτικού στο Ωραιόκαστρο. Οι μπάτσοι ξέρουν πολύ καλά πιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν δεν κατορθώσουν να υπερβάλλουν εαυτούς στη φύλαξη των ακροδεξιών γι’ αυτό επιτίθενται με τέτοια μανία στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες.

Η μάχη με τον φασισμό δεν εξαντλείται σε κεντρικά ραντεβού, σε πύρινες ανακοινώσεις και υπάκουες διαδρομές, είναι καθημερινή. Αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα στην πόλη είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που περιορίζουν την όποια δυναμική των φασιστών, αλλά και την χωρική τους διάχυση. Η υποστήριξη των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων θα πρέπει να αποτελεί την αυτονόητη και ελάχιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομαδοποιήσεων και οργανώσεων, όπως φυσικά κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ελάχιστη κίνηση και όσων οργανώσεων αναφέρονται γενικά στον αντιφασισμό.

Την επόμενη περίοδο τόσο σε κεντρικό επίπεδο με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής όσο και σε τοπικό επίπεδο με την έκβαση της μάχης ενάντια στον Ιερό Λόχο θα κριθούν οι επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο έκφρασης και οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ και συγκεκριμένα η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την εγκληματικότητα των φασιστών και νεοναζιστών σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η νικηφόρα έκβαση αυτών των αγώνων. Ένα κοινό νήμα ενώνει τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον σύγχρονο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό και ένα κομμάτι αυτών των αγώνων αντιστοιχεί σε εμάς και πέφτει στις πλάτες μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Τετάρτη 30 Αυγούστου 17.00 | ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΆ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

ΔΙΑΡΚΉΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» | Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία συλλογικοτήτων-