[Ανακοίνωση] Ενάντια στον εκτοπισμό και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

0
1343

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πάνω από 75 χρόνια ο παλαιστινιακός λαός δέχεται τη συνεχή και ανηλεή επίθεση από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ. Και όσο μάχεται για την ελευθερία του και αντιστέκεται στον εκτοπισμό, την κατάκτηση της γης των Παλαιστινίων και τον αφανισμό του, οι πολιτικές εξόντωσής του κλιμακώνονται. Οι διώξεις, οι εξαναγκαστικές μετακινήσεις, οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι ακατάπαυστες στρατιωτικές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι ελεύθεροι σκοπευτές, τα ρατσιστικά πογκρόμ για την επέκταση των εποικισμών, ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η κατοχή στη Δυτική όχθη, το χτίσιμο τείχους γύρω από τα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη, η εφαρμογή αυξημένου ελέγχου και σκληρής καταπίεσης, η φτώχεια και η έλλειψη στοιχειωδών για την επιβίωση αγαθών, η επιβολή δηλαδή ενός σύγχρονου απαρτχάιντ αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες.
Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που αποτελεί πραγματικά ένα υπόδειγμα για τις δυτικές δημοκρατίες, μια πρωτοπορία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς εφαρμόζει γενικευμένα στο έδαφός του συνθήκες ελέγχου και καταπίεσης που εμπεριέχονται στην κατευθυντήρια κίνηση του συστήματος. Και βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του έχει τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.
Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των Παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση – έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κοντά 30.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 12.000 νεκρά παιδιά, την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις, ξυλοδαρμοί και απολύσεις Παλαιστινίων.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση της επιχειρούμενης εξόντωσης. Το κράτος του Ισραήλ, ταυτόχρονα με τη συνέχιση των επιθέσεων βόρεια της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, έχει εκκινήσει τις αεροπορικές επιθέσεις και τώρα ανακοινώνει και τη χερσαία επέμβαση στη Ράφα. Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας και αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό εμπορικό πέρασμα που επέτρεπε το Ισραήλ να υπάρχει, για τη έστω και ελάχιστη κάλυψη των βασικών αναγκών όσων ζούσαν στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτή την πόλη έχει βρει καταφύγιο περισσότερος από τον μισό πληθυσμό, 1.300.000 άνθρωποι, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και καταστροφών στην υπόλοιπη Γάζα. Σε αυτή την πόλη τώρα απειλούν πως θα εισβάλλει ο ισραηλινός στρατός προαναγγέλλοντας μία θηριωδία και την ολοκλήρωση της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Μια γενοκτονία που πραγματοποιείται με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους «ανθρωπιστικές» ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους.
Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του
κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες.  Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ