8η Μάρτη Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα

0
2430

Η καθεστωτική καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας επιχειρεί για μία ακόμη φορά την απονοηματοδότηση κάθε μαχητικής διεκδίκησης, κάθε ιστορικής παρακαταθήκης και συλλογικής μνήμης, που μπορεί να πάει μπροστά τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση. Η προσπάθεια ενσωμάτωσης των διαφόρων κινημάτων και η αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους είναι συνήθης πρακτική της κυριαρχίας για να αφομοιώσει κάθε προσπάθεια αντίστασης και να μειώσει τη ριζοσπαστικότητά της. Ειδικά όσον αφορά την 8η Μάρτη, η καθιέρωσή της ως γιορτή, στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει και αναπαράγει τους επιβεβλημένους έμφυλους ρόλους. Για εμάς, η 8η Μάρτη αποτελεί μια ημέρα αντίστασης και αγώνα παρά τη καθιέρωσή της ως γιορτή.

Ψάχνουμε τις ρίζες μας ως αγωνίστριες στους αγώνες αυτούς, γιατί αποτελούν κομμάτι μας. Προτάσσουμε την ταξική μας οργάνωσή ενάντια στους καταπιεστές μας. Είμαστε κομμάτι της εργατικής τάξης και δεν έχουμε καμιά σχέση με όσους μας επιβάλλονται καθημερινά σε κάθε πεδίο της ζωής μας. Εμπνεόμαστε από τις μαχητικές διεκδικήσεις των γυναικών εργατριών στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, από τις αναρχικές συντρόφισσες μας στην Ισπανία του ’36, για την οργάνωσή μας, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.

Κόντρα στην πατριαρχία και σε κάθε μορφή καταπίεσης, που επιβάλει το σύστημα, απαντάμε με μαχητικές αντιστάσεις. Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα των αγώνων του παρελθόντος και συνεχίζουμε συλλογικά και από τα κάτω.

Μαθαίνουμε και αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο, από τις γυναίκες Ζαπατίστας που αυτές τις μέρες οργανώνουν την «1η διεθνή πολιτική, καλλιτεχνική, αθλητική και πολιτιστική συνάντηση γυναικών που αγωνίζονται», από τις τουρκάλες συντρόφισσες, από τις αντάρτισσες στο Κομπάνι και το Αφρίν που υπερασπίζονται τους τόπο τους απέναντι στην τούρκικη φασιστική εισβολή και στη τζιχαντιστική τρομοκρατία και από όσες αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, τον αγώνα για την ελευθερία όλων κόντρα σε κάθε σχέση εξουσίας που μας επιβάλλεται.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: Κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mail: enantiastinpatriarxia@gmail.com