Aφίσα για τη δολοφονία του Petrit Zifle από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή

0
2470

Ο αλβανός εργάτης γης Petrit Zifle δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή στη Λευκίμμη Κέρκυρας το ξημέρωμα της 26ης Νοέμβρη 2018. Πυροβολήθηκε εκδικητικά με καραμπίνα ενώ περπατούσε στο δρόμο, γιατί νωρίτερα υπερασπίστηκε τη θέση και την αξιοπρέπειά του ως μετανάστης εργάτης απέναντι στην ρατσιστική και εθνικιστική επιθετικότητα του συγκεκριμένου ναζιστή.

   

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Αυτή η δολοφονία έρχεται ως συνέχεια σειράς δολοφονικών επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι φασίστες σε αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια, στοιχισμένοι ως παρακρατικοί λακέδες πίσω από τις κεντρικές κρατικές στοχεύσεις. Είναι απότοκο της συστηματικής κρατικής προπαγάνδας που αναπτύσσεται όλη την τελευταία περίοδο, έχοντας ως αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος και συντηρείται με αμείωτη ένταση αξιοποιώντας επιπλέον κάθε αφορμή, όπως την περίπτωση του εθνικιστή Κατσίφα. Απότοκο της συστηματικής καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Της ανάσυρσης και διέγερσης των πιο αντιδραστικών, κανιβαλικών και σκοτεινών κοινωνικών αντανακλαστικών. Της νομιμοποίησης και αποθράσυνσης στο δημόσιο χώρο των φασιστών και ναζιστών, των πλέον αξιοποιήσιμων από το σύστημα και αυθεντικών εκφραστών αυτών των ιδεολογημάτων.

Η στοχοποίηση και δολοφονία του μετανάστη εργάτη απορρέει από το ίδιο το κράτος και απευθύνεται πολύ ευρύτερα, στο σύνολο των αγωνιζόμενων, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων και των αντιστάσεών τους. Αποτελεί μέρος της διαρκούς επιχείρησης συγκρότησης ενός αντεπαναστατικού φασιστικού πόλου στο δρόμο, στην υπηρεσία του καθεστώτος, ως κρίσιμου παράγοντα για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης και την επιβίωση του πολιτικοοικονομικού συστήματος που βρίσκεται σε βαθειά και συνολική κρίση.

Επιπλέον, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, το καθεστώς αξιοποιεί την “αριστερή” πολιτική διαχείριση προωθώντας παράλληλα με το χτύπημα, την ενσωμάτωση και τον παροπλισμό των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τον συγχρωτισμό της διάχυτης αντικυβερνητικής κοινωνικής αγανάκτησης με τη φασιστική ρητορική του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ασφάλειας, προσβλέποντας στο άπλωμα της επιρροής της. Την ίδια στιγμή που η κυβερνώσα αριστερά, ως η άλλη όψη του σύγχρονου κρατικού ολοκληρωτισμού, απονοηματοδοτεί, ευτελίζει και διασύρει τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.

Ωστόσο, ενάντια σε αυτήν τη συνθήκη, στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, στις δολοφονίες του Πετρίτ, του Ζακ, του Σαχζάντ, του Παύλου και στην συνολική επιχείρηση επιστράτευσης του εθνικιστικού και φασιστικού εσμού, υψώνονται αναχώματα τόσο από αναρχικούς όσο και από πλήθος άλλων αγωνιστών της βάσης. Όπως οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη της Κέρκυρας και στη Λευκίμμη, τα αντιεθνικιστικά μπλόκα στη Θεσ/νίκη και στην Αθήνα πέρυσι, οι δεκάδες κινητοποιήσεις πρόσφατα ενάντια στη διάχυση του εθνικισμού στα σχολεία, οι καθημερινές μάχες που δίνει ο κόσμος του αγώνα σε κάθε πεδίο της κοινωνικής και ταξικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Μικρές και μεγάλες μάχες για τη ζωή και την αξιοπρέπεια που κρατούν ανοιχτό το δρόμο για τη διεθνιστική κοινωνική και ταξική αντεπίθεση στον χρεοκοπημένο κόσμο της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων