[Αφίσα] Δεν ξεχνάμε- δε συγχωρούμε την κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη

0
1024

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, οι μπάτσοι εκτελούν εν ψυχρώ τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη διότι δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη. Στις 13 Δεκέμβρη ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Από την πρώτη στιγμή ΕΛ.ΑΣ και ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν αγώνα διαστρέβλωσης των πραγματικών στοιχείων του γεγονότος, εργαλειοποιώντας την κοινωνική προκατάληψη, το διάχυτο ρατσισμό και την περιθωριοποίηση σε βάρος της κοινότητας Ρομά για την κατασυκοφάντηση του νεκρού και την συγκάλυψη της δολοφονίας του. Όπως και στην περίπτωση της κρατικής δολοφονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβρη του 2021 στο Πέραμα, ο ένστολος εκτελεστής του Κώστα Φραγκούλη αφήνεται ελεύθερος, απολαμβάνοντας το καθεστώς αστυνομικής και δικαστικής προστασίας.

Από τη δολοφονική και ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική, τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τους βασανισμούς και τις κακοποιήσεις σε αστυνομικά τμήματα και μπλόκα μέχρι και το φασιστικό κατασταλτικό δόγμα «Νόμος και Τάξη» που εκφράζεται με την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων, τις εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων, τις επιθέσεις σε απεργιακές κινητοποιήσεις και την αστυνομική κατοχή σε πανεπιστήμια και πλατείες, ο κόσμος της εξουσίας επιχειρεί με την τρομοκρατία και τη διαχυση του φόβου να επιβάλει την σιωπή και να θωρακιστεί απέναντι στην προοπτική νέων πληβειακών ξεσηκωμών.

Σ΄ ένα κόσμο που απουσιάζει έστω και κατ΄ευφημισμό κάθε έννοια δικαιοσύνης, ισότητας κι ελευθερίας για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην Οργάνωση από τα κάτω για την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Επανάστασης.

ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων