Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό | Συγκέντρωση Τετ.10/1 στο Εφετείο

0
345

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ – ΜΑΦΙΟΖΟΙ – ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τη Δευτέρα 8/1 ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και του κυκλώματος trafficking που την εξέδιδε και την κακοποιούσε. Από την αρχή της συγκέντρωσης δυνάμεις των ΥΜΕΤ βρίσκονταν στο προαύλιο των δικαστηρίων. Η δίκη ξεκίνησε με τους κατηγορούμενους να φτάνουν στα δικαστήρια υπό αστυνομική συνοδεία, ενώ κόσμος που βρισκόταν στη συγκέντρωση φώναζε συνθήματα ενάντια στους παιδοβιαστές που οδηγούνταν στην αίθουσα.
Στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν έξω από την αίθουσα της δίκης και άρχισαν να σπρώχνουν τον αλληλέγγυο κόσμο με τις ασπίδες τους. Λίγο μετά ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο προαύλιο του πρωτοδικείου. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούν να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δίκη για την υπόθεση της Ε. από την Ηλιούπολη, όπου επανειλημμένες φορές οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης χτυπήθηκαν από τους ένστολους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ. Μια υπόθεση trafficking με άμεση σύνδεση του κυκλώματος αυτού με την υπόθεση του Κολωνού.
Μετά από αίτημα της δικηγόρου της 12χρονης και τη σύμφωνη γνώμη των δικηγόρων των κατηγορουμένων αποφασίστηκε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. Eνώ είναι εύλογη η ανάγκη προστασίας του παιδιού, στο όνομα της οποίας πάρθηκε αυτή η απόφαση, έχουμε δει ότι μέχρι τώρα από την πλευρά των βιαστών και των ανθρωποφάγων ΜΜΕ διαρρέουν από στοιχεία της δικογραφίας μέχρι σενάρια που στοχοποιούν την οικογένεια και ξεπλένουν το κύκλωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποκάλυψη, από την τότε υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου μέσα στη βουλή, της πόλης στην οποία εγκαταστάθηκε το κορίτσι και του σχολείου που φοιτά. Με την απόφαση να κρατηθούν μακριά οι αλληλέγγυες και οι αλληλέγγυοι αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, όπως εκείνες και εκείνοι που έχουν αποκαλύψει τις διασυνδέσεις του Μίχου με την Greek Police Mafia, το μόνο που εξυπηρετείται είναι η συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking. Μια πιθανή διαμεσολαβημένη, ελλιπής και επιλεκτική πληροφόρηση σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης όχι μόνο δεν πρόκειται να προστατέψει τη 12χρονη και την οικογένειά της αλλά αντιθέτως θα αφήσει στο σκοτάδι τη δράση του κυκλώματος. Ενός κυκλώματος που βασικά μέλη του δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ως αποτέλεσμα των διαρκών μεθοδεύσεων των κρατικών μηχανισμών. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα μάχη, απέναντι στα κυκλώματα trafficking, την αστυνομία που εμπλέκεται και την πολιτική εξουσία που συγκαλύπτει και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε επαγρύπνηση.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η έμφυλη βία είναι συστημική, θεσμική και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι κομμάτι της κατασταλτικής βίας του κράτους για την τρομοκράτηση των καταπιεζόμενων, της ταξικής βίας απέναντι στους απόκληρους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, την αστυνομία, το κράτος και τους θεσμούς του, γνωρίζοντας πως όλες αυτές οι διαστάσεις δεν είναι παρεκκλίσεις αλλά συνθέτουν ένα μήνυμα: Ότι οι ζωές μας, το σώμα μας, η ζωή και το σώμα των φτωχών, των ανθρώπων χωρίς προσβάσεις στην οικονομική και πολιτική εξουσία, είναι αναλώσιμα, είναι εμπόρευμα σε κυκλώματα σύγχρονης δουλείας, που δρουν ανενόχλητα, υπό την προστασία των αρχών, γιατί ακριβώς αποτελούν κομμάτι των μηχανισμών εξουσίας και του τρόπου επιβολής στο κοινωνικό σώμα.

Συγκέντρωση: Τετάρτη 10/1 | Εφετείο | 9:00

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ
Trafficking- στρατόπεδα – παιδοβιασμοί

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση