ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 25/02 ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

0
582
Την Παρασκευή 25/02, σύντροφοι από το Μεσολόγγι πληροφορήθηκαν τον ερχομό του υπουργού Μάκη Βορίδη σε καφετέρια της πόλης τους, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της ΝΔ. Πολύ γρήγορα και εντελώς αυθόρμητα, συγκεντρώθηκαν παραπλεύρως της κεντρικής καφετέριας προκειμένου να δώσουν τη δική τους -αντικρατική και αντιφασιστική- απάντηση. Ασφαλώς, εξίσου γρήγορα ήρθε και η ανταπάντηση εκ μέρους των μπάτσων, καθώς σε λίγα λεπτά ομάδα της ΟΠΚΕ απέκλεισε τον δρόμο προς την καφετέρια και προσπάθησε να απωθήσει τους συντρόφους με προκλητικό και τραμπούκικο τρόπο. Παραταύτα, όσο η ώρα περνούσε, όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν στο σημείο, δείχνοντας έμπρακτα την εναντίωσή του στον αποκλεισμό των μπάτσων. Για περίπου μιάμιση ώρα ακούγονταν συνθήματα και γιουχαρίσματα προς τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης – μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και άλλα μεγαλόσχημα στελέχη της ΝΔ από την ευρύτερη περιοχή.
 Ύστερα από λίγο, την ώρα που η εκδήλωση ολοκληρωνόταν, το σώμα της συγκέντρωσης δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από άλλη -ερχόμενη από πλαϊνό δρόμο- ομάδα της ΟΠΚΕ. Ακολούθησε σύγκρουση σώμα με σώμα όπου και άνοιξε το κεφάλι ενός μπάτσου, ενώ η πλειονότητα του συγκεντρωμένου κόσμου διασκορπίστηκε στα γύρω στενά.
 Το ίδιο βράδυ ακολουθούν 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 8 μετατρέπονται σε συλλήψεις, ενώ ταυτοχρόνως καταζητείται ακόμη ένα άτομο στα πλαίσια του αυτοφώρου, στο οποίο φορτώνεται ο τραυματισμός του μπάτσου. Το επόμενο βράδυ, οι 7 αφήνονται ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ωστόσο την ίδια ώρα αναβαθμίζονται οι κατηγορίες κατόπιν ποινικής δίωξης του εισαγγελέα προς τον έναν σύντροφο (συναυτουργία σε βαριές σωματικές βλάβες) μαζί με τον σύντροφο που καταζητείται. Τις επόμενες μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 3.000€ έκαστος, εμφάνιση στο Α.Τ. και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τους 9 συνολικά διωκόμενους, οι 3 είναι ανήλικοι ρομά, οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με την παρέμβαση.
 Η παρούσα υπόθεση αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εκδικητικής δίωξης αγωνιστών μέσω κατασκευασμένων και παράλογων κατηγορητηρίων και παράλληλα μία επιπλέον απόδειξη ότι στο στόχαστρο του Κράτους βρίσκεται το αναρχικό κίνημα και ο κόσμος που δεν σταματά να αγωνίζεται. Ακόμα και μόνο μια χούφτα ανένδοτων, αγωνιζόμενων ανθρώπων είναι αρκετή για ν’ αποκαλύψει το καταπιεστικό και άγρια κατασταλτικό πρόσωπο του Κράτους και της Εξουσίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 25/02 ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Κατάληψη Libertatia