[Αθήνα] Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων μελών του global sumud flotilla από το κράτος του Ισραήλ | Διαδήλωση Πέμ.21/5

0
57

Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων μελών του global sumud flotilla από το κράτος του Ισραήλ

Στις 18 Μαΐου το ισραηλινό πολεμικό Ναυτικό προχώρησε σε αναχαίτιση του στόλου αλληλεγγύης global sumud flotilla σε διεθνή χωρικά ύδατα νότια της Κύπρου, απαγάγοντας με όρους πειρατείας συνολικά 461 ακτιβιστές. Παράλληλα 87 από τους ακτιβιστές ξεκίνησαν απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή τους από το Ισραήλ αλλά και σε αλληλεγγύη με τους περισσότερους από 9.500 Παλαιστίνιους κρατούμενους που βασανίζονται καθημερινά στα κελιά του σιωνιστικού καθεστώτος, περιμένοντας την εκτέλεση τους έπειτα από τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Κνεσέτ.

Μετά την προφανή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πρώτες αναχαιτίσεις ανοιχτά της Κρήτης, το κυπριακό κράτος παίρνει την σκυτάλη και παραδίδει τους αλληλέγγυους στα χέρια των σιωνιστών. Είναι φανερό ότι η καταστολή επεκτείνεται πέρα από τα όρια της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και στρέφεται ενάντια σε κάθε πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης. Το Ισραηλινό κράτος αφού ισοπέδωσε ολοκληρωτικά τη Γάζα, συνεχίζει τους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο και το Ιράν, συνεχίζει ακάθεκτο να επιδεικνύει την αιμοδιψή του δράση με τις δυτικές κυβερνήσεις να συναινούν μέσω των υποκριτικών ανθρωπιστικών καταγγελιών τους. Την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη τα κράτη επιτίθενται σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θηριωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Παρά την κρατική καταστολή οι αντιστάσεις που εκδηλώνονται διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην εν εξελίξει γενοκτονία ενός λαού, απέναντι στην εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, των λέξεων και των νοημάτων τους, της ιστορίας, απέναντι στη σιωπή που επιχειρούν δια της βίας να επιβάλλουν στο εσωτερικό τους τα ίδια κράτη που επιτρέπουν να συντελείται αυτό το ιστορικό έγκλημα.

Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι τη συνολική απελευθέρωση των λαών από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου, μέχρι την Κοινωνική επανάσταση για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Διαδήλωση: Πέμπτη 21 Μάη, πάρκο ελευθερίας, 19.00

τοπικός συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση