Δεκέμβρης 2008 – Δεκέμβρης 2021 • Η κοινωνική εξέγερση είναι πάντα δίκαιη!

0
964

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΗ!

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, που ξέσπασε αμέσως μετά την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξαρχεια από τους ένστολους δολοφόνους Κορκονέα και Σαραλιώτη και συντάραξε τα θεμέλια του καθεστώτος, καταδεικνύει πως η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση και ο κοινωνικός ξεσηκωμός είναι εφικτός. Σήμερα η εξέγερση του Δεκέμβρη παραμένει ζωντανή και επίκαιρη ως κοινωνικό πρόταγμα, όχι απλά για την επανάληψή της, αλλά για την υπέρβασή της από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους στην προοπτική της γενικευμένης κοινωνικής επανάστασης. 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ως αναρχικοί απέναντι στην οργανωμένη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, που εκφράζεται με την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την συνεχή επιβολή κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών και την αποστέρηση των βασικών συλλογικών αγαθών, με τις δολοφονίες εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, με τις συνεχείς δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις, τους βασανισμούς και τους ξυλοδαρμούς από τα ένστολα καθάρματα της δημοκρατίας, προτάσσουμε την πολιτική, κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση των ίδιων των καταπιεσμένων. 

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να αγωνιστούμε απέναντι τόσο στην κρατική τρομοκρατία, που στοχεύει στο σαρωτικό χτύπημα του αναρχικού κινήματος όσο και στις προσπάθειες αφομοίωσης, χειραγώγησης, καπήλευσης των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. 

Η ουτοπία μας δε σταματά στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Δε δικαιώνεται με τίποτα λιγότερο από την κοινωνική επανάσταση, την καθολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων