Eνάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα – ΔΕΘ 2016

0
3256

Eνάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

-ΔΕΘ 2016 ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ-

Για ακόμα μια χρονιά διοργανώνεται το πανηγύρι του κράτους και των αφεντικών, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία έναρξης τις 10 Σεπτέμβρη. Μια ετήσια προσπάθεια από μεριάς της κυριαρχίας να παρουσιάσει με όρους εξωραϊσμού, τη συνθήκη-μέγγενη που βαραίνει την κοινωνική πλειοψηφία. Εμφανίζονται, λοιπόν, οι εκτελεστές της πολιτικής της αφαίμαξης και του θανάτου, με υποκριτική υποσχεσιολογία, προσπαθώντας να πείσουν πως τα συμφέροντα των ελίτ ταυτίζονται με εκείνα των πληβειακών στρωμάτων, αναπαράγοντας το μύθευμα της εθνικής ενότητας, προσπαθώντας να πείσουν πως τα κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης. Κι αν ίσχυε όντως κάτι τέτοιο, πώς γίνεται οι καταπιεσμένοι όχι μόνο να μην βλέπουν «πρόοδο» στους όρους ζωής τους, αλλά να βιώνουν την ολοένα εντεινόμενη βαρβαρότητα και καθυπόταξή τους στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου; Η ίδια η πραγματικότητα και συγκυρία δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την άγρια επίθεση που βιώνει σήμερα η κοινωνία. Πόλεμοι, εκατομμύρια ξεριζωμένοι, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εδραίωση συνθηκών δουλείας για δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ακάθεκτη συνέχιση της οικονομικής αφαίμαξης, πολιτική ανελευθερία.

Ο κόσμος της εξουσίας έχει χρεοκοπήσει! Βρίσκεται σε αποσύνθεση. Δεν μπορεί να παράξει ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα. Το μόνο που μπορεί να παράξει είναι πολλά πρόσωπα καταπίεσης, είτε αυτό είναι η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο ασφυκτικός έλεγχος και επιτήρησή της, είτε οι «πολιτισμένες» βόμβες της Δύσης, οι στρατιωτικές επεμβάσεις του φασιστικού κράτους της Τουρκίας στη Συρία, οι Ισλαμοφασίστες του I.S.I.S. Γιατί η βασική κατεύθυνση η οποία συνέχει τις επιμέρους κρατικές και καπιταλιστικές οντότητες στη Δύση, ανεξαρτήτως των πολιτικών και οικονομικών διαχειριστών τους, είναι η εκστρατεία για την εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η απόπειρα εγκαθίδρυσης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού που προπαγανδίζονται ιδεολογικά μέσω ενός παραλογισμού, ότι η κυριαρχία θα μας προστατεύσει από τα προβλήματα και τις αντιθέσεις που δημιουργεί η ίδια. Ο φονιάς της κοινωνίας, δε γίνεται γιατρός της. Γι’ αυτό και το ξερίζωμα των αντιστάσεων και η μετατροπή της κοινωνίας σε κάτεργο και φυλακή τρόμου και υποταγής είναι η απάντηση των εξουσιαστών στη διαρκή όξυνση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, τόπο διεξαγωγής της Έκθεσης, στις 27 Ιουλίου, εξελίχθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με την εκκένωση 3 καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων, του Ορφανοτροφείου, της “Hurriya” και της κατάληψης στη Λ. Νίκης. Μία επιχείρηση η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά τη διεθνή κινητοποίηση του No Border Camp, μέσα από την οποία είχαμε την ευκαιρία ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση να προτάξουμε τους κοινούς αγώνες μεταξύ όλων των καταπιεσμένων, όσο και να συνδέσουμε τον αγώνα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες με τον αγώνα ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, τα σύνορα και τον πόλεμο. Με την κατασταλτική και προπαγανδιστική επίθεση που εξαπέλυσε το κράτος επιχείρησε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της σύνδεσης μεταξύ των καταπιεσμένων, το όπλο που στρέφεται ενάντια σε κάθε καταπιεστή και κάθε εξουσία. Για να κάμψει τους αγώνες, το κράτος προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις και γκρέμισε χώρους αλληλεγγύης, ενώ η στοχοποίηση των καταλήψεων μέσω της εκκένωσης τους ενισχύθηκε και από τα γνωστά παρακρατικά κατακάθια, τους φασίστες, που επιχείρησαν τον εμπρησμό της κατάληψης στέγης μεταναστών Νοταρά στην Αθήνα, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Η κυβέρνηση απέδειξε εμφατικά πως το κράτος έχει συνέχεια ανεξάρτητα από τους εκάστοτε πολιτικούς διαχειριστές και έδωσε καθαρά το μήνυμα ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περνάει αποκλειστικά από τα χέρια της εξουσίας.

Ξετυλίγοντας το νήμα της ζοφερής κοινωνικής πραγματικότητας, αναγνωρίζουμε ότι οι λαγοί και τα πετραχήλια που τάζει η εξουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια απάτη. Μια απάτη με σκοπό να πειστούμε ότι χρειαζόμαστε τον αφέντη και να αποδεχτούμε τη βαρβαρότητας του κράτους και του καπιταλισμού.

Για μας όλα τα παραπάνω είναι αυτά στα οποία πρέπει να αντιταχθούμε. Να παλέψουμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική μηχανή που παράγει τον θάνατο, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό Με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών καλούμαστε να δομήσουμε τον νέο κόσμο της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Για την υπεράσπιση των δομών μας, για την δικαίωση των συντρόφων μας. Για την συνέχιση της σύνδεσης των αγώνων όλων των κολασμένων και καταπιεσμένων αυτής της γης.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση -Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

http://apo.squathost.com/