Ενημέρωση από τη δίκη για την υπόθεση trafficking του Κολωνού – 22/1/2024

0
947

Ενημέρωση από τη δίκη για την υπόθεση trafficking του Κολωνού – 22/1/2024

Η δίκη για την υπόθεση trafficking του 12χρονου τότε κοριτσιού από τον Κολωνό συνεχίστηκε σήμερα με την πολύωρη κατάθεση του νεαρού αδερφού της και την αλληλέγγυα στήριξη κόσμου έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.
Η διαδικασία διακόπηκε κάποια στιγμή από τη δίκαιη αγανάκτηση και τις φωνές του αδερφού της όταν συνήγορος βιαστή άρχισε να τον ρωτά τι ρούχα και εσώρουχα φορούσε το κορίτσι! Η κραυγή ότι δεν έχει σημασία τι φοράει ένα παιδί που βιάστηκε ακούστηκε επιτέλους μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου βρίσκονταν παραταγμένες διμοιρίες έτοιμες να επέμβουν.
Να θυμίσουμε ότι η απόφαση να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών υποτίθεται ότι αφορά την προστασία του παιδιού! Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε να λειτουργήσει ως μια συνθήκη που θα επιτρέπει στους βιαστές και τους δικηγόρους τους να ενοχοποιούν τη 12χρονη και να επιτίθενται στα αδέρφια της που καταθέτουν, εκμεταλλευόμενοι την απουσία δημοσιότητας και την μη δυνατότητα να υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον αλληλέγγυων μέσα στην αίθουσα για τα παιδιά και τη μητέρα.
Οι ευθύνες βαραίνουν και το ίδιο το δικαστήριο, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του αδερφού της 12χρονης, παρόλο που είχαν κατατεθεί έγγραφα που γνωστοποιούσαν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία έχουν οξυνθεί από την φυλάκιση της μητέρας, τη διάλυση της οικογένειας μέσα από την εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στο παιδί που έσπασε τη σιωπή αλλά και την κανιβαλιστική μανία των ΜΜΕ. Έτσι, και ενώ οι δικηγόροι είχαν διαμηνύσει ότι θα προσέλθει ο αδερφός τη Δευτέρα, εχτές η αστυνομία πήγε στο σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό για να τον μεταφέρει στο τμήμα όπου θα παρέμενε τη νύχτα για να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στα δικαστήρια (!), πράγμα που αποφεύχθηκε απλώς επειδή εκείνη τη στιγμή απουσίαζε! Με ποια λογική διατάσσεται η αστυνομική επέμβαση σε βάρος ενός νεαρού παιδιού που καλείται να σταθεί και να καταθέσει απέναντι στους βιαστές της αδερφής του, ένα παιδί που και το ίδιο πληρώνει μεγάλο τίμημα – εφόσον όσοι τολμούν να καταγγείλουν μεγαλόσχημους βιαστές με πολιτικές διασυνδέσεις στο κυβερνών κόμμα, όπως ο Μίχος, και κυκλώματα trafficking που λειτουργούν με τη συμμετοχή και την προστασία της αστυνομίας, βρίσκονται τελικά αντιμέτωποι οι ίδιοι με την εξουσία που συγκαλύπτει αυτά τα κυκλώματα; Η μόνη λογική είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης προτού καν καταθέσει και μια πρακτική ενοχοποίησης των ανθρώπων που υπέστησαν εκείνοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα τη βία του κυκλώματος trafficking και του συστήματος που το στηρίζει.
Παρόλες αυτές τις μεθοδεύσεις, ο αδερφός της 12χρονης συνέχισε και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, αποστομώνοντας τους συνηγόρους των βιαστών. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων και με ανοιχτό το ερώτημα της εξέτασης της 12χρονης – εξ αποστάσεως – μολονότι οι καταθέσεις που έχει ήδη δώσει το παιδί ήταν απόλυτα σαφείς και πλήρεις, και συνάμα εξαντλητικές, χωρίς καν να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενός ανήλικου θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, σε συνθήκες που προσιδίαζαν περισσότερο σε ανάκριση. Ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν από τους κατηγορούμενους άτομα που σχετίζονται με την Greek Mafia, και αποτελούν συνδετικούς κρίκους στην υπόθεση τόσο της Ηλιούπολης όσο και του Κολωνού.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟY ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση