[Kερκυρα] Αλληλεγγύη στον σύντροφο Α.Α.

0
2187

Αλληλεγγύη στο διωκόμενο σύντροφο.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2018 δικάζεται ο σύντροφος Α.Α. για τα γεγονότα που είχαν συμβεί στην πορεία της 17ης Νοέμβρη του 2013 λίγους μόνο μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των νεοναζί της χρυσής αυγής. Τότε, κι ενώ το σώμα της πορείας έκανε κανονικά την προαποφασισμένη διαδρομή, εμποδίστηκε να συνεχίσει, από διμοιρίες μπάτσων που προστάτευαν τα γραφεία της χρυσής αυγής, πολλά μέτρα πριν η πορεία πλησιάσει σε αυτά. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην πορεία η οποία αμύνθηκε και κατάφερε να ανοίξει το δρόμο ώστε να συνεχιστεί το δρομολόγιο κανονικά. Αργότερα (20 μέρες μετά!) “αναγνωρίστηκε” ο σύντροφος από μπάτσο, ως άτομο που συμμετείχε στη “συμπλοκή” και του φορτώθηκαν 2 κατηγορίες (στάση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης) τις οποίες αρνείται.
Δεν έχει καμία σημασία να πούμε κι εμείς πως καμία σχέση δεν έχει ο συγκεκριμένος σύντροφος με τις κατηγορίες καθώς σε εκείνη την πορεία δεν ήταν στην περιφρούρηση, άλλωστε δεν είναι αυτός ο λόγος που διώκεται.

Πρόκειται για μία εποχή που το κράτος και η καταστολή είχαν σε τοπικό επίπεδο στοχοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο που αγωνίζεται. Ειδικότερα από τον αναρχικό χώρο μεγάλος αριθμός ατόμων είχε πληθώρα δικαστικών υποθέσεων που στα μάτια μας είναι σαφές πως προέκυπταν αφενός ως μέσο καταστολής των αγωνιστών, αφετέρου ως μέσο τρομοκράτησης όσων θα ήθελαν ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι αυτοί αντίστοιχους δρόμους και τρόπους. Βέβαια οι κατηγορίες τους ήταν τόσο αστείες και στημένες που όλα τα δικαστήρια που έχουν γίνει, για όλες τις υποθέσεις, κατέληξαν σε αθώωση των κατηγορούμενων, εκτός από αυτό το τελευταίο δικαστήριο εκείνης της περιόδου που ακόμα εκκρεμεί.

Γνωρίζουμε πως στα μάτια της αστικής δικαιοσύνης η μαρτυρία -ακόμα και η εμφανώς ψευδή- ενός μπάτσου αντιστοιχεί σχεδόν με καταδίκη του εκάστοτε κατηγορούμενου, και πως η ισονομία της δημοκρατίας είναι ένα ψέμα που δεν το πιστεύει πλέον κανείς. Σε κάθε περίπτωση, παρότι μιλάμε για μία εμφανώς στημένη δικογραφία, πρέπει να πούμε πως η κρίση του τι είναι δίκαιο και τι άδικο από τη μεριά μας δε γίνεται με βάση ένα νομικό σύστημα που υπάρχει για να υπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου. Τασσόμαστε με το δίκαιο των από τα κάτω, των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας, με όσους αγωνίζονται για μία διαφορετική, δίκαιη οργάνωση της κοινωνίας.
Ο σύντροφος Α.Α. ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια ενεργό και δραστήριο κομμάτι αυτών που αγωνίζονται, έχουμε σταθεί δίπλα στο δρόμο, έχουμε μοιράσει κείμενα, έχουμε στήσει δράσεις κι εκδηλώσεις, έχουμε υπερασπιστεί μαζί το όραμά μας για μία κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Δεν θα είναι μόνος του τώρα, κανείς μας δε θα είναι μόνος/η ποτέ απέναντι στην καταστολή και την κρατική εκδικητικότητα.
Άμεση αθώωση του συντρόφου.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.

Αναρχική ομάδα cumulonimbus.
Μέλος της Α.Π.Ο. /Ο.Σ.