[KAF] Ο μόνος πόλεμος είναι ο ταξικός πόλεμος

0
532

Κάθε είδους πόλεμοι, θρησκευτικοί και εθνικοί πόλεμοι, πόλεμοι μεταξύ κρατών και παγκόσμιων επιχειρήσεων είναι ενάντια στους καταπιεσμένους, επιτίθενται στα μέσα διαβίωσης τους, επιτίθενται στη θέληση και στις ικανότητές τους, προκειμένου να τους υποτάξει στη θέληση των καταπιεστών, στη θέληση των εξουσιαστών και των καπιταλιστών.

Εμείς είμαστε οι καταπιεσμένοι, όπου στον κόσμο και αν βρισκόμαστε, συνεχώς μέσα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες, και αντιμετωπίζουμε τους διάφορους πολέμους των ταξικών μας εχθρών, όπως είναι οι πολιτικοί, στρατιωτικοί, τα ΜΜΕ, οι ιδεολογικοί πόλεμοι και οι πόλεμοι της φτώχειας. Η ανεργία και οι περικοπές μισθών, οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης & το πρόβλημα της στέγασης, το υψηλό κόστος της καθημερινής ζωής, ο σεξισμός, ο σωβινισμός, ο ρατσισμός & ο φασισμός, οι πόλεμοι ενάντια στους λαούς παγκοσμίως, οι αναγκαστικές εκτοπίσεις & μεταναστεύσεις και οι διακρίσεις και η απόρριψη των προσφύγων. Η ζωή μας είναι ένας διαρκής και ολοκληρωτικός πόλεμος.

Ο πόλεμος και η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι ένας νέος πόλεμος, κατά τη γνώμη μας. Αυτός ο πόλεμος είναι μια συνέχεια των προηγούμενων πολέμων. Ο πόλεμος και η γενοκτονία των ιθαγενών Αμερικανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών, Καναδών, Αφρικανών… ο πόλεμος μεταξύ Ιράν-Ιράκ, η εισβολή στο Κουβέιτ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και οι συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη, τη Σομαλία κλπ. όπως και σε προηγούμενους πολέμους, ο στόχος είναι ο έλεγχος και η διατήρηση των αντιφάσεων μεταξύ εργατικής τάξης και κεφαλαίου, η επέκταση και η παροχή αγορών για τις ανάγκες σε εμπορεύματα, για πειραματισμούς και την ανάπτυξη νέων όπλων, βομβών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου και πού αλλού μπορεί να φτάσει. Είτε φτάσει στο σημείο να κάνει χρήση πυρηνικών, είτε παράξει κι άλλες γενοκτονίες, καταστρέφοντας ολόκληρες πόλεις & χώρες είτε όχι, αυτό που παραμένεις ξεκάθαρο για μας είναι ότι το αποτέλεσμα το πολέμου, όπως και σε προηγούμενους πολέμους, ανεξάρτητα από την έκβασή του, αυτό που πάντα θα παράγει ο πόλεμος είναι απώλειες εργαζομένων και καταπιεσμένων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές, είτε από άποψη απωλειών, από άποψη κοινωνικών καταστροφών, από την άποψη της κατασκευής διχογνωμιών και της ενίσχυσης του πνεύματος του εθνικισμού και του ρατσισμού, είτε από την άποψη της καταστροφής της ενότητας, της συνεργασίας και της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και των δύο πλευρών, θα καταλήγει πάντα να βλάπτει τους καταπιεσμένους του κόσμου. Οι τιμές των παροχών θα αυξηθούν, καθώς αυξάνονται οι τιμές πετρελαίου, βενζίνης και αερίου. Οι συνέπειες του πολέμου θα οδηγήσουν στην αύξηση του εθνικισμού και ρατσισμού μεταξύ των Ουκρανών και των Ρώσων.

Γνωρίζουμε ότι όλα τα είδη των πολέμων παράγονται από το καπιταλιστικό σύστημα, έτσι στεκόμαστε ενάντια στο ίδιο το σύστημα και στα ίδια τα θεμέλια του κράτους, στεκόμαστε ενάντια σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, και δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά του πολέμου. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την υποστήριξή μας στα θύματα του πολέμου, στους εργαζόμενους, στους καταπιεσμένους και των δύο χωρών, στους αναρχικούς και στους ελευθεριακούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Επίσης, από τα διδάγματα της εμπειρίας μας, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε τους πολέμους μόνο μέσα από την ενότητα & τη συνεργασία, εγκαταλείποντας τα μέτωπα του πολέμου και στρέφοντας τα όπλα μας ενάντια στα παλάτια των ηγεμόνων, ενάντια στα συμφέρονται της κυριαρχίας και όσων δημιουργούν τους πολέμους

Ενάντια στον πόλεμο, τις δολοφονίες & την εξουσία


Υποστηρίζουμε τον αγώνα των καταπιεσμένων ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση


Ο πόλεμος μας ενάντια στους ηγεμόνες & τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις τους είναι ένας παγκόσμιος κοινωνικός πόλεμος.

Kurdish-speaking Anarchist Forum

25 February 2022