Καμπάνια Οικονομικής ενίσχυσης για πρόστιμα και δικαστικά έξοδα συντρόφων.

0
882
Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μέσα από τη σελίδα του firefund και πηγαίνοντας στο τέλος στο κουμπί support μπορείτε να δώσετε την οικονομική σας ενίσχυση. Αφού πατήσετε support επιλέξτε για να ενισχύσετε την καμπάνια την ένδειξη for campaign. Τα χρήματα θα κρατηθούν μόνο εφόσον μαζευτεί ολόκληρο το ποσό, ώστε να ξέρετε ότι κι άλλα άτομα έχουν συνεισφέρει επίσης.
Οικονομική ενίσχυση αποπληρωμής προστίμων και δικαστικών εξόδων
από την ημέρα της διαδήλωσης της 17 Νοέμβρη, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Λίγα λόγια για εκείνη τη μέρα:
Τη 17η Νοέμβρη κράτος και κυβέρνηση κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την ολοκληρωτική εκτροπή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου περιστολής των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα με εντολή του Υπουργείου ‘Προστασίας του Πολίτη’ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδει τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας και συνάθροισης άνω των 3 ατόμων. Για εμάς, όπως επίσης και μια σειρά αγωνιστών του ευρύτερου επαναστατικού κινήματος, αλλά και σε χιλιάδες ακόμη ανθρώπους, γίνεται ξεκάθαρη η εργαλειοποίηση της πανδημίας από την εξουσία, ώστε να καταστείλει βίαια και καθολικά οποιαδήποτε κίνηση κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Πολλές οργανώσεις και αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν, τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας να σπάσουν την χουντικής κοπής κρατική απαγόρευση. Εκατοντάδες προσαγωγές σημειώνονται και πρόστιμα επικυρώνονται σε όλη την επικράτεια, ενώ καθημερινά αυξάνονται οι νεκροί στα νοσοκομεία αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τριψήφιους αριθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία εγκλωβίζει τους διαδηλωτές και προσαγάγει πολλές δεκάδες εξ αυτών. 6 άτομα συλλαμβάνονται μεταξύ αυτών 3 σύντροφοί μας, ενώ άλλοι 3 προσάγονται. Και στους 6 επιβάλλεται πρόστιμο της τάξεως των 300€. Ένα σύνολο 1.800€ επιβαρύνει τη συλλογικότητά μας, χωρίς να υπολογίζονται τα δικαστικά έξοδα των συντρόφων μας. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι οι κινήσεις αντίστασης και ανυπακοής στην κρατική βαρβαρότητα και καταστολή, όπως αυτές που έλαβαν χώρα επίσης την 6ηΔεκέμβρη δεν αφορούν αποκλειστικά τους οργανωμένους αγωνιστές του κινήματος αλλά αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερους, οι οποίοι μπορεί να μην συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις όμως θέλουν να στηρίξουν όσους το έπραξαν με υψηλό μάλιστα φρόνημα ευθύνης δια τη δημόσια υγεία. Με αυτήν την εκτίμηση στο μυαλό ζητάμε την απαραίτητη οικονομική στήριξη από τους καταπιεσμένους, αν και γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα πληβειακά στρώματα. Η οικονομική υποστήριξη πιστεύουμε ότι περισσότερο από ποτέ αυτήν την περίοδο μεταβάλλεται σε πολιτική υποστήριξη και η κίνηση ενίσχυσης αποτελεί μια άμυνα που μπορεί να αποκρούσει αποτελεσματικά και αυτήν την απόπειρα καταστολής του κινήματος, διαμέσου του οικονομικού στραγγαλισμού των οργανώσεων και των ανθρώπων του.
Σκοπός του crowdfunding:
Με γνώμονα λοιπόν την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων δημιουργούμε αυτό το αίτημα το οποίο ως σκοπό έχει την αποπληρωμή των προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν και έχουν παραμείνει μετά και την απόρριψη της ένστασης που υπέβαλαν οι σύντροφοί μας. Ο αρχικός μας στόχος είναι η κάλυψη μέρους των 6 προστίμων και των δικαστικών εξόδων, ωστόσο έχοντας μια συνολικότερη εικόνα της κατάστασης πανελλαδικά, ως διοργανωτές του αιτήματος δεσμευόμαστε ότι πιθανά πρόσθετα έσοδα, επιπλέον του αρχικού στόχου, δύναται να παραχωρηθούν κατόπιν συνεννόησης σε άλλες συλλογικότητες για να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος παρόμοιων εξόδων. Όλες οι πιθανές κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης θα δημοσιευτούν στο ιστολόγιο της συλλογικότητας μας maurokokkino1936.wordpress.com.