Λευτεριά στον Λιβανέζο αγωνιστή Ζ. Αμπνταλλά | Ανακοίνωση και κάλεσμα

0
431

Κάλεσμα του τοπικού συντονισμού Αθήνας- ΑΠΟ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Λιβανέζο αγωνιστή Ζ. Αμπνταλλά την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 18.30 στη Γαλλική πρεσβεία

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

που βρίσκεται κρατούμενος για 39 χρόνια στις φυλακές του γαλλικού κράτους

Ο Ζ. Αμπνταλλά δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σε νεαρή ακόμα ηλικία, μέσα από τις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση της Ένοπλης Επαναστατικής Λιβανέζικης Φράξιας. Μέχρι τη σύλληψή του πολέμησε ενάντια στο ισραηλινό κράτος και το καθεστώς κατοχής που επέβαλε σε μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών και στον νότιο Λίβανο. Ήδη, μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 και τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1973, το Ισραήλ είχε επεκτείνει την κυριαρχία του στην παλαιστινιακή γη, και η αυξανόμενη επεκτατικότητά του οδήγησε στην εισβολή του στον νότιο Λίβανο αρχικά και στην προέλασή του λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, μέχρι την πρωτεύουσα Βηρυττό και τη σφαγή χιλιάδων παλαιστινίων στη Σάμπρα και τη Σατίλα.
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία και καθώς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν χώρα ενέργειες σε βάρος αμερικανικών και ισρηλινών στόχων στο πλαίσιο διεθνοποίησης του αγώνα, ο Ζ. Αμπνταλλά θα συλληφθεί το 1984 στη Γαλλία κατηγορούμενος για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας και θα καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, και κάτω από την πίεση των αμερικανικών και ισραηλινών αρχών, θα δικαστεί εκ νέου και θα καταδικαστεί σε ισόβια για την εκτέλεση ενός αμερικανού στρατιωτικού και ενός ισραηλινού πράκτορα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισής του θα κρατήσει μια συνεπή μαχητική και αγωνιστική στάση συμμετέχοντας σε απεργίες πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας, σε Βάσκους και Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και θα συνεχίσει να μιλά και να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή. Παρά το γεγονός ότι από το 1999 δικαιούται την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, όλες οι αιτήσεις του απορρίπτονται από το γαλλικό κράτος που ευθυγραμμίζεται με την εκδικητική απαίτηση του κράτους των ΗΠΑ και του Ισραήλ να παραμείνει φυλακισμένος εξαιτίας της αγωνιστικής του στάσης όλα αυτά τα χρόνια. Η υπόθεση του Αμπνταλλά είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ο οπoίος με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές αντιστέκεται ενάντια στον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας – από γης, αέρος και θάλασσας- με το “τείχος ασφαλείας” που κατασκέυασε το Ισραήλ και τις επιδρομές του ισραηλινού ναυτικού και αεροπορίας. Απέναντι στην διαρκή επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους με δολοφονίες, φυλακίσεις και βασανιστήρια σε βάρος των Παλαιστίνιων, με τη συνεχή επέκταση των εποικισμών μέσα στα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη και την μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και ειδικά στη σημερινή συνθήκη όπου ο λαός της Παλαιστίνης δέχεται την άγρια, ωμή και δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ σε μαζική κλίμακα τόσο σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας με βομβαρδισμούς σε σπίτια, δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές σίτισης, ενημέρωσης και στέγασης, με χιλιάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά και με πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης όσο και στη δυτική όχθη με απολύσεις, με διώξεις, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες δεκάδων Παλαιστινίων και πογκρόμ, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στις 24 Οκτώβρη ο Ζ. Αμπνταλλά συμπληρώνει 39 χρόνια έγκλειστος στις φυλακές του γαλλικού κράτους, το οποίο σήμερα μπροστά στις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Γαλλίας, καταστέλλει όσους βρίσκονται στο δρόμο, απαγορεύει τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και ποινικοποιεί τα σύμβολά του. Ο Ζ. Αμπνταλλά βρίσκεται φυλακισμένος γιατί στρατεύθηκε με όλες του τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, γιατί στάθηκε απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, γιατί εξακολουθεί να μάχεται απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων σε κάθε μεριά του κόσμου, στους αγώνες των καταπιεσμένων για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων