[Μαύρο&Κόκκινο] Ανακοίνωση για νέα σύλληψη συντρόφου

0
714

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Καταστολής, καθώς λίγη μόλις ώρα μετά το τέλος της σημερινής πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν δύο συντρόφους που αποχωρούσαν και προσήγαγαν τον έναν εξ αυτών. Αμέσως μετά κι ενώ διαβεβαίωναν τους δικηγόρους ότι θα αφεθεί ελεύθερος, με πρόφαση την κατοχή ενός μικρού βοηθητικού σουγιά – δώρο (από αυτούς που το τιρμπουσόν και ο νυχοκόπτης είναι τα μεγαλύτερα εργαλεία) ανακοίνωσαν τη σύλληψη του με την κατηγορία περί κατοχής όπλων! Θα ήταν μόνο γελοίοι, αν δεν ήταν τρομερά επικίνδυνοι.

Το κράτος έχει παίξει μια μεγάλη ζαριά με την εκκένωση της Mundo Nuevo και δεν θέλει με κανέναν τρόπο να χάσει τη μάχη αυτή για να συνεχίσει απρόσκοπτα την επίθεση του σε όλες τις δομές αγώνα και να κηρύξει σιγή νεκροταφείου μπροστά στα ακόμη πιο βάρβαρα πιο αντικοινωνικά μέτρα και νομοσχέδια που ετοιμάζει ή καταθέτει αυτήν την περίοδο. Επίσης φοβάται το πείσμα και την επιμονή που έχουν δείξει οι αναρχικοί και οι κοινωνικοί αγωνιστές υπερασπιζόμενοι τις δομές τους και τις αρχές τους γι’ αυτό απομονώνει το κτήριο της Mundo Nuevo, περνώντας διπλές λαμαρίνες σε όλα τα παράθυρα, γι’ αυτό εγκαθιστά κάμερες και συναγερμούς στα μπαλκόνια και τις εισόδους, γι’ αυτό ξήλωσε τη ρευματοδότηση και την υδροδότηση του κτίσματος. Κυριότερα όμως επιχειρεί να κουράσει και να λυγίσει τους κοινωνικούς αγωνιστές αλλά ακόμα και να τρομοκρατήσει τη γειτονιά, εγκαθιστώντας μόνιμα πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να φρουρούν όλο το 24ωρο τρία ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ παρενοχλούν μόνιμα όσους κατοίκους είχαν στάση φιλική και αλληλέγγυα προς την κατάληψη.

Η παντελώς αστήρικτη σύλληψη του συντρόφου μας δείχνει το μένος και την εκδικητικότητά τους, που εκδηλώνονται μέσα από την προσωπική στοχοποίηση και την προσπάθεια φίμωσης των φωνών που αντιστέκονται.

Δεν τρομοκρατούν κανέναν – Ό,τι μέσο κι αν μεταχειριστούν, δεν πρόκειται να μας κάμψουν στιγμή, δεν θα πετύχουν το παραμικρό, γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι στο τέλος εμείς θα μείνουμε. Κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας, τους κοινωνικούς αγωνιστές και τις δομές του αγώνα.


Να καταπέσει η σαθρή και γελοία κατηγορία εναντίον του συντρόφου μας.


Να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τη γειτονιά μας.


ΕΠΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ & ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Φωτογραφία εξωφύλλου από εδώ