[Μικροφωνική Συγκέντρωση] Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί & οι κακοποιήσεις δεν θα γίνουν κανονικότητα!

0
534

Στις 6 Μαΐου η 43χρονη Άιντα στραγγαλίζεται στο φαρμακείο όπου εργαζόταν από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Πρόσφατα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται ο βιασμός μιας ανήλικης από τον πατέρα της στη Φλώρινα. Σχεδόν ένα μήνα πριν η 41χρονη Βίκυ δολοφονείται μπροστά στην κόρη της από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτονεί. Μια 79χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στα Ιωάννινα. Η 20χρονη Μαριάννα ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να την κάψει ζωντανή βάζοντας φωτιά στο διαμέρισμα. Η υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας καταδεικνύει πως οι δράστες βασίζονται απροκάλυπτα στην εξουσία που έχουν και στη γνώση τους πως η δράση τους θα υποβαθμιστεί, θα συγκαλυφθεί και θα ξεπλυθεί από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά, όπως κι έγινε, αφού η Γεωργία κλήθηκε, συν τοις άλλοις, να πληρώσει πρόστιμο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Στην δίκη των δολοφόνων που καταδίκασαν σε θάνατο τον Ζακ/Zackie Oh η αστική δικαιοσύνη δεν διστάζει να συγκαλύψει για ακόμη μια φορά τις εγκληματικές ενέργειες αστυνομίας και αφεντικών, προβαίνοντας στην αθώωση των ένστολων δολοφόνων και θεσμοθετώντας την αστυνομική βία κατά των πληβειακών στρωμάτων, ενώ αρνείται να μεταβάλει την κατηγορία από θανατηφόρο βλάβη σε ανθρωποκτονία για τους δολοφόνους Δημόπουλο- Χορταριά.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του διαθέτουν το μονοπώλιο της βίας που με κάθε ευκαιρία το εξαπολύουν, χωρίς φραγμούς, πάνω στα σώματα των καταπιεσμένων, των μεταναστών, την εργατών, των φοιτητών είτε μέσω του αναβαθμισμένου εξοπλισμού τους είτε μέσω της συγκάλυψης, της αδιαφορίας, της υποβάθμισης και της απόδοσης δικαιοσύνης. Γιατί είναι η βία της εξουσίας, αυτή που ασκούν με την κάλυψη του επίσημου νόμου, αυτή που τους επιτρέπει να σκοτώνουν και να βασανίζουν ανενόχλητοι. Συνεχίζουν να διαπράττουν κρατικά εγκλήματα, με την νομιμοποίηση των ΜΜΕ και το ξέπλυμα της αστικής δικαιοσύνης επιχειρώντας –με ξεκάθαρους όρους- την εξόντωση των φτωχών και των αποκλεισμένων.

Το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται, προωθώντας τη βία εναντίον των γυναικών και όλων των καταπιεσμένων. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία και είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου. Αποτελεί ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του συστήματος για τη διαίρεση των καταπιεσμένων, για τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού και την επιβολή της σιωπηρής αποδοχής των ανισοτήτων που το ίδιο αναπαράγει. Γι’ αυτό απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ, ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ!

Συλλογικοποιούμαστε, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και τον καπιταλισμό στρέφοντας τα μάτια στο δρόμο, διότι καμία διαμαρτυρία που δεν επιλέγει να βγει στον δρόμο του αγώνα δεν αρκεί. Ο δρόμος για την εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι διαρκής και περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, έναν αγώνα συνολικό ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

Τοπικος Συντονισμός Θεσσαλονίκης Α.Π.Ο.-Ο.Σ.