Παύση κάθε δίωξης του Γ. Καλαϊτζίδη – Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει | Συγκέντρωση 28/5

0
209

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ – Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Σάββατο 18 Μαΐου, συλλαμβάνεται ο Γ. Καλαϊτζίδης, μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, εξαιτίας μιας δημοσίευσής του σε προσωπικό λογαριασμό στα social media. Έπειτα, οδηγείται στην Αντιτρομοκρατική με κατηγορητήριο που βασίζεται στον νόμο 187Α, για πράξεις τρομοκρατίας. Στο δικαστήριο που ακολούθησε την αυτόφωρη διαδικασία, στο οποίο αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για την Τρίτη 28 Μαΐου, ο Γ. Καλαϊτζίδης οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό την κουστωδία πλήθος κουκουλοφόρων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η σύλληψη αυτή που, ουσιαστικά, ανοίγει τον δρόμο για να χαρακτηριστεί η ομάδα του Ρουβίκωνα ως εγκληματική, αποτελεί κομμάτι της διαρκούς κατασταλτικής επιχείρησης του κράτους, στα πλαίσια της στρατηγικής της προληπτικής αντιεξέγερσης και της πάγιας τακτικής της εξουσίας να προσπαθεί να φιμώσει και να στοχοποιήσει αναρχικούς και αγωνιστές.
Δεν μας εκπλήσσει πως το σύστημα, σε μία ακόμη προσπάθεια του να χτυπήσει τον αναρχικό αγώνα, επιδιώκει μέσω του δικαστικού μηχανισμού να στείλει έναν αγωνιστή στη φυλακή. Ένα σύστημα το οποίο συγκαλύπτει βιαστές, παιδοβιαστές και κυκλώματα trafficking, αθωώνοντας τους ενόχους και τρομοκρατώντας τα θύματα, φιμώνοντας όσες καταφέρνουν να σπάσουν την σιωπή, που δολοφονεί στα υδάτινα και χερσαία σύνορα καθώς και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες και μετανάστες, συμμετέχει στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης στηρίζοντας την πολεμική μηχανή, εξαθλιώνει όλο και περισσότερο την κοινωνία με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με αντεργατικούς νόμους και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, δίνει δημόσιο χώρο στους φασίστες ενώ παράλληλα προωθεί την εμπορευματοποίηση και ανάπλαση των Εξαρχείων, εκκενώνει καταλήψεις και καταστέλλει τους αγωνιζόμενους με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, διώξεις και βασανιστήρια ενώ στοχοποιεί ευρύτερα το αναρχικό κίνημα, δεν θα μπορούσε παρά να φτάσει στο σημείο να προχωρήσει σε διώξεις ακόμη και για προσωπικές αναρτήσεις αγωνιστών που τοποθετούνται, δημόσια, εκφράζοντας τις απόψεις τους.
Το κράτος, για άλλη μια φορά, επιχειρεί να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες όσων παλεύουν για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου κόσμου, του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Δημιουργώντας κλίμα τρομοκράτησης και χρησιμοποιώντας μεθόδους που διαιωνίζουν την εξουσία του, θέλει να εξοντώσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες σωματικά, ηθικά και οικονομικά. Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όσους καταπιεσμένους αντιστέκονται μαχητικά σε κράτος και κεφάλαιο. Απέναντι στη ζωή που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές, προτάσσουμε τον αγώνα και τον δρόμο της συλλογικής ζωής μέσα από τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας χωρίς πόλεμο, φτώχεια και εξαθλίωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Συγκέντρωση: Τρίτη 28/5, Ευελπίδων (κτίριο 2), 10.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων