[Πάτρα] Συνέλευση για τη διοργάνωση αντικρατικής-αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης την ημέρα δολοφονίας του Π. Φύσσα

0
890

Πάτρα: Kάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση αντικρατικής-αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης …7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τον τελευταίο χρόνο, η ανάληψη της πολιτικής διαχείρισης από τη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σηματοδότησε τη συνέχιση, με ακόμα σκληρότερους όρους, των πολιτικών λεηλασίας και καταστολής της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Παράλληλα, το ξέσπασμα της πανδημίας του covid19 σε συνδυασμό με την κρατική και καπιταλιστική επίθεση στην κοινωνία που τη συνοδεύει και η οποία οξύνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας της, διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την κοινωνική πλειοψηφία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Βασικές στοχεύσεις της επίθεσης αυτής είναι:

  1. Η έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περεταίρω υποτίμηση της εργασίας, τον περιορισμό μέχρι και την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  2. Η μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών-αντιεξουσαστών, οι οποίοι ως πολιτικός χώρος βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων τα τελευταία 40 και πλεόν χρόνια. Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση περιλαμβάνει εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών, απαγόρευση διαδηλώσεων και γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών.
  3. Η διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας με στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.
  4. Η ένταση της λεηλασίας του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Από την πλευρά μας, ως κοινωνικοί αγωνιστές, οφείλουμε το επόμενο διάστημα να οξύνουμε την πάλη ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα:

-Να οργανωθούμε και να θέσουμε αναχώματα στην κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση που διεξάγει η παρούσα πολιτική διαχείριση απέναντι στον κόσμο του αγώνα και τις υποδομές του κινήματος.

-Να αναδείξουμε τις αυταπάτες της εναλλαγής πολιτικής διαχείρισης και το αδιέξοδο του κοινοβουλευτικού δρόμου τονίζοντας την ίδια την αντικοινωνική φύση του κράτους που εξαθλιώνει την κοινωνική πλειοψηφία, εξοντώνει όσους «περισσεύουν», στοχοποιεί όσους αντιστέκονται, λεηλατεί και καταστρέφει τον πλανήτη.

-Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υποστηρίζοντας τις καταλήψεις και τις δομές τους ως κοινωνική αντιπρόταση απέναντι στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια. Να κινητοποιηθούμε άμεσα για να κλείσουν κολαστήρια τύπου Μόρια και να σπάσουμε το σύγχρονο Απαρτχάιντ που τους έχει επιβληθεί.

-Να τσακίσουμε την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, όπου αυτή εκδηλώνεται. Μπορεί για το επόμενο διάστημα να φαίνεται πως το κράτος ενσωματώνει όλες τις κατασταλτικές τακτικές, ενσωματώνοντας στους μηχανισμούς του την παρακρατική δράση των ταγμάτων εφόδου, ωστόσο οι φασίστες αποτελούν πάντα τη χρήσιμη εφεδρεία του και θα τους χρησιμοποιήσει ξανά όταν παρουσιαστεί ανάγκη.

-Να σπάσουμε τον εθνικιστικό παροξυσμό και να αντισταθούμε στα πολεμικά σενάρια που πυκνώνουν στην περιοχή μας εξαιτίας των διακρατικών ανταγωνισμών και των συμφερόντων των αφεντικών. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

-Να βρεθούμε στους δρόμους, στο πλευρό της κοινωνικής και ταξικής βάσης που πλήττεται βάναυσα από το νέο γύρο της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας. Να ενισχύσουμε τις δομές αλληλοβοήθειας που, ειδικά για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, είναι σήμερα ιδιαίτερα χρήσιμες, σε μια περίοδο πλήρους κατάρρευσης των όποιων δομών στήριξης του κράτους.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη στις 19.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) για τη διοργάνωση αντικρατικής-αντιφασιστικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης στην 7η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ώστε να δοθεί μια οργανωμένη και μαζική κινηματική απάντηση στις εγκληματικές, αντικοινωνικές και αντικινηματικές επιθέσεις του κράτους.

Πεντέμιση χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ΧΑ που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, και 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, να βρεθούμε ξανά στους δρόμους, εκεί όπου τσακίζεται στην πράξη ο φασισμός, εκεί όπου όλα ακόμα είναι ανοιχτά…

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ….

ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» – μέλος της ΑΠΟ

ipposd.wordpress.com