Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στη Θεσσαλονίκη

0
771

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 Ιουνίου του 2019 συλλαμβάνονται σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς μετά από απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγη ώρα αργότερα συλλαμβάνεται σε κοντινό σημείο, για την ίδια υπόθεση, η αναρχική Δήμητρα Συριανού. Μετά από κάποιες μέρες κράτησης στη ΓΑΔΘ η συντρόφισσα αφήνεται ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο σύντροφοι προφυλακίζονται και μεταφέρονται στις φυλακές Νιγρίτας και Κομοτηνής. Μετά από πιέσεις του κινήματος αλληλεγγύης και δικές τους διαμαρτυρίες μεταφέρονται εκ νέου και βρίσκονται δέσμιοι μέχρι και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού.
Και οι τρεις σύντροφοι συμμετέχουν χρόνια, με επιμονή και συνέπεια στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση μέσα από τις τάξεις του αναρχικού κινήματος. Οι συνολικές επιλογές της ζωής τους έχουν κατατάξει ξεκάθαρα στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, δηλαδή στο δικό μας στρατόπεδο. Σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε, όπου το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αναβαθμίζεται σε μια ενιαία στρατηγική «Προληπτικής Αντιεξέγερσης» θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους και δίπλα σε κάθε έναν που πλήττεται από το κράτος και τις μεθοδεύσεις του. Θα στεκόμαστε μαζί με όλους όσοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια του χειρότερου εχθρού μας. Στηρίζουμε τους συντρόφους, ώστε να μην επιτρέψουμε η ταξική δικαιοσύνη τους να επιχειρήσει την εξοντωτική μεταχείριση των συντρόφων για να ικανοποιηθούν η εκδικητική μανία της καταστολής και τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής που επιθυμούν να «παρουσιάσουν έργο».
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται να γκρεμίσουν το τέρας του ολοκληρωτισμού, ο κόσμος της εξουσίας και της εκμετάλλευσης όλο και θα αποδυναμώνεται.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Λευτεριά στους συντρόφους Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά
Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 09:00
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των διωκόμενων συντρόφων που κατηγορούνται για την απόπειρα απαλλοτρίωσης τραπεζικής χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ.

Στις 12 Ιουνίου 2019 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς, μετά από απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής εφοδιασμού ΑΤΜ στην Θεσσαλονίκη. Για την ίδια υπόθεση συλλαμβάνεται λίγη ώρα αργότερα και η αναρχική Δήμητρα Συριανού.

Σε αυτήν την περίοδο που oι διώξεις των αγωνιστών και η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους απέναντι σε κάθε φωνή που αντιστέκεται γίνεται όλο και πιο έντονη  δηλώνουμε πως θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους και δίπλα σε κάθε έναν που πλήττεται από το κράτος και τις μεθοδεύσεις του. Στεκόμαστε μαζί με όλους όσοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια του χειρότερου εχθρού μας. Η κρατική καταστολή θα ηττηθεί. Όλοι μαζί στήνουμε αναχώματα στα σχέδια του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια και κάθε δομή του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο. Οι επιθέσεις στους αγωνιστές και στις δομές του δεν αρκούν για να κάμψουν τον κόσμο του αγώνα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Λευτεριά στους αναρχικούς Κ. Σακκά και Γ. Δημητράκη

Αλληλεγγύη στην αναρχική Δ. Συριανού

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 9 πμ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό