Συγκέντρωση ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ. 24/9 στις 11 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από τις 12 Φεβρουαρίου του 2013 αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο του ελλαδικού χώρου. Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αποφάσισαν να αψηφήσουν τις εντολές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ ήταν, είναι και θα είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Παράγοντας φυσικά και βιολογικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής, αναδεικνύουν μια διαφορετική μορφή οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γεγονός που φυσικά διόλου δεν συμφέρει τις οικονομικές ελίτ και τις κρατικές πολιτικές εξαθλίωσης της ταξικής βάσης.

Σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής όπου το κράτος χτυπάει το πιο προωθητικό κομμάτι του αγώνα, δηλαδή τους αναρχικούς και τις δομές τους. Συνεχίζει ακάθεκτο, προχωράει σε μια ακόμα κίνηση όπου μας δείχνει οτι προτεραιότητά του, η οποία δεν είναι άλλη από το να προστατεύσει το κεφάλαιο με κάθε κόστος, καταστέλλοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Η πανδημία δεν είναι ένα φαινόμενο που ανήκει στο παρελθόν, βλέπουμε άλλωστε καθημερινά τα κρούσματα να ανεβαίνουν, αποτελεί όμως μια ευκαιρία για το κράτος να περάσει εγκληματικού τύπου νομοσχέδια.

Η βασική πολιτική του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα είναι η στυγερή καταστολή. Όπου η κοινωνία αντιδρά στα σχέδια των εξουσιαστών η απάντηση έρχεται άμεσα με τη μορφή των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ και με ολόκληρη τη συμμορία της ΕΛΑΣ, πάντα με τη στήριξη των αφεντικών και των τσάτσων τους. Στο Βόλο που κάτοικοι και αγωνιστές διαδήλωσαν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge, μαζί με τους κατοίκους των Σταγιατών που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ανθρώπους δηλαδή που διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με μανία, σε οικογένειες, άτομα όλων των ηλικιών και ΑΜΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί, προσαγωγές και η σύλληψη ενός συντρόφου. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η αστυνομία διέκοψε χωρίς καμία αφορμή την καλεσμένη μοτοπορεία εργαζομένων και ανέργων στον Κορυδαλλό, που είχε ως κεντρικό σύνθημα το να μην πληρώσουν την πανδημία οι εργαζόμενοι, και ακολούθησαν 46 συλλήψεις συντρόφων, ως μια προσπάθεια εκφοβισμού τους. Σε συνέχεια όλων αυτών, και μετά την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, έρχεται η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita και η εισβολή στην κατάληψη Libertatia που οδηγεί στην σύλληψη 12 συντρόφων. Δύο εβδομάδες μετά εκκενώνεται και η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.
Στο κέντρο της καταστολής πάντα ήταν και θα είναι οτιδήποτε προσπαθεί να σπάσει τον μονόλογο του κράτους και αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης.

Εμείς με τη σειρά μας, λοιπόν, ως αναρχικοί/ές υπενθυμίζουμε στα καθάρματα του κράτους και της αστυνομίας πως θα υπερασπιστούμε κάθε εστία αγώνα, πολιτικά και έμπρακτα, από τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις, μέχρι το κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, θα παλέψουμε για τη γη και την ελευθερία στο Βόλο, στα Άγραφα και οπουδήποτε χρειαστεί, όπως άλλωστε κάναμε πάντα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟ.ΜΕ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 24/9 , 1/10 ,8/10 , 5/11

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό – Μαύρο και Κόκκινο,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης