[Θεσ/νίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες

0
398

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/08 20:00, ΚΑΜΑΡΑ

Τις τελευταίες ημέρες μια πύρινη λαίλαπα έχει ζώσει για άλλη μια φορά την χώρα, κατακαίγοντας δάση και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.Η έλλειψη μέσων πυρόσβεσης, ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού είναι προφανής, όπως και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για τις τεράστιες κατεστραμμένες εκτάσεις,τα καμμένα σπίτια μα πάνω απ ’όλα για τους νεκρούς ανθρώπους που χάνονται για μια ακόμα φορά πληρώνοντας με τις ζωές τους την αισχροκέρδεια των αφεντικών.

Μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα δεκάδες άνθρωποι – πυροσβέστες, διασώστες, υγειονομικοί και εθελοντές δίνουν σκληρές μάχες με τη φωτιά και παράλληλα εκκενώνουν νοσοκομεία, καταφύγια, στήνουν πρόχειρα μαγειρεία,διοργανώνουν συλλογές ειδών πρώτης ανάγκης και είναι εκεί για να βοηθήσουν κάθε καταπιεσμένο,αφού ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει.

Και ενώ ο αλληλέγγυος κόσμος συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην κατάσβεση της φωτιάς το κράτος και ο φασισμός είναι εδώ για να πανηγυρίσουν με τον θάνατο και να ζητήσουν και άλλο αίμα. Συγκεκριμένα στις 22/8 μετά την υποχώρηση της φωτιάς, που κατάκαιγε για τρεις ημέρες την δασική έκταση στη Δαδιά, βρέθηκαν 26 απανθρακωμένα κορμιά-ανάμεσα τους και δύο παιδιά-που ανήκουν σε πρόσφυγες και μετανάστριες που παρέμειναν κρυμμένοι ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους στο εσωτερικό της χώρας και βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Παράλληλα υπάρχουν ενημερώσεις για εκατοντάδες μετανάστες που κρύβονται στο δέλτα του Έβρου,στις νησίδες του και στις γύρω περιοχές, ώστε να αποφύγουν τη επαναπροώθηση, βρισκόμενοι σε κίνδυνο καθώς η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή

Η είδηση για τον θάνατο 26 ανθρώπων λοιπόν ήταν αυτή που πυροδότησε ένα κύμα μίσους και οργής όχι βέβαια για τους ιθύνοντες αυτής της δολοφονίας,αλλά για τα ίδια τα θύματα.Το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης δήλωσε πως «αυτά έχει η παράνομη μετανάστευση» και η γραμμή αυτή συνεχίστηκε άριστα από τα πιστά σκυλιά του κράτους,τους κάθε λογής φασίστες και νεοναζί.Τη ώρα που δεκάδες άνθρωποι λοιπόν πάλευαν να σβήσουν τις φλόγες που ζώνουν την πόλη,ομάδες νεοναζί βγήκαν να κυνηγήσουν μετανάστες,έχοντας μαζί τους όπλα και φτάνοντας στο σημείο να ανεβάζουν εικόνες και βίντεο με ομήρους ανθρώπους φορτωμένους σε τρέιλερ και καρότσες! Ένα πρωτοφανές πογκρόμ το οποίο υποστηρίζεται και τροφοδοτείται από το κράτος με τους επίσημους εκπροσώπους του και τις εμετικές τους δηλώσεις,από τα αποβράσματα των φασιστικών ομάδων και κομμάτων,αλλά πρωτίστως από ένα κομμάτι της κοινωνίας που η μόνη απάντηση που βρίσκει στην καταστροφή είναι το «για όλα φταίνε οι ξένοι» και η μόνη προτροπή για δράση που ακολουθεί είναι το κυνήγι και ο εξευτελισμός ανθρώπων.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο χώρο του Αναγνωστηρίου και στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος για την καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση. Σε συνέχεια όλων των φασιστικών πογκρόμ σώμα περίπου 30 ατόμων προσπάθησε να προκαλέσει συμπλοκή με τον κόσμο της περιφρούρησης να κρατάει αμυντική στάση προσπαθώντας να περιορίσει τα άτομα. Τη τελευταία βδομάδα το Αναγνωστήριο αποτελεί το κεντρικό δίκτυο αλληλεγγύης που υποστηρίζει τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες τόσο με τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης όσο και με την συνεισφορά της κοινωνικής κουζίνας “ο άλλος άνθρωπος” προσφέροντας εκατοντάδες μερίδες στον κόσμο που επιχειρεί.

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και τα πογκρόμ μεταναστών από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., δύο μήνες μόλις μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και μια εβδομάδα μετά την δολοφονία ενός ακόμα μετανάστη στον Περισσό,είμαστε εδώ για να ξαναπούμε πως κράτος και φασίστες δολοφονούν ανθρώπους και πως κάθε θάνατος στις μέρες μας είναι μια κρατική δολοφονία.

Οι «αντισυστημικοί» ναζί δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το μακρύ χέρι του κράτους,που χρησιμεύει για να κάνει την βρώμικη δουλειά και να φέρει εις πέρας την εκτέλεση αυτών που ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός έχει καταδικάσει σε θάνατο.Οι δολοφόνοι έχουν βγει ξανά στους δρόμους και ζητάνε και πάλι να πιούνε αίμα. Να έχουν στο νου τους πως θα μας βρουν μπροστά τους!Κάθε φασιστικό κατακάθι που μιλάει για πογκρόμ,κάθε νεοναζιστικό μόρφωμα που στηρίζει και σιγοντάρει αυτές τις δράσεις και κάθε θιασώτης δολοφόνων,θα πρέπει να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους.Ο φασισμός τσακίζεται και θα τσακιστεί για άλλη μια φορά στους δρόμους.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των καταπιεσμένων και των κολασμένων αυτού του κόσμου,να στήσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και να δώσουμε μια μαχητική και δυναμική απάντηση στους φασίστες ανταποδίδοντας στα πογκρόμ τους και στέλνοντάς την ιδεολογία τους στα σκουπίδια της ιστορίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων