[Θεσ/νίκη] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ | Πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

0
385

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκέμβρη 2022 στη Θεσσαλονίκη, μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ καταδιώκουν τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, και τον πυροβολούν θανάσιμα επειδή δεν πλήρωσε 20€ σε πρατήριο βενζίνης. Στις 13 Δεκέμβρη ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατος του. Ως συνήθως, τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι Αρχές επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τις πραγματικές συνθήκες της δολοφονίας, ενώ παράλληλα στοχοποιούν την καταγωγή του νεκρού, διεγείροντας το μίσος και το ρατσισμό των πιο συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας. Λίγες ημέρες μετά, ο μπάτσος εκτελεστής του Κώστα Φραγκούλη αφήνεται ελεύθερος. Πέρα από μία επίδειξη δύναμης η κίνηση αυτή κάνει ξεκάθαρο σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας το μήνυμα ότι ζωές που περισσεύουν για το σύστημα, δεν έχουν καμία αξία. Δεν είχε περάσει άλλωστε ένας χρόνος απ΄όταν τα ένστολα καθίκια της ΕΛ.ΑΣ δολοφόνησαν τον 18χρονο – επίσης Ρομά- Νίκο Σαμπάνη σε παρόμοιες συνθήκες στο Πέραμα. Η ιστορία γνωστή, οι μπάτσοι ούτε τότε είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για το έγκλημά τους. Ένα χρόνο μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγική ειρωνεία. Τα ξημερώματα της 12ης Νοέμβρη, αυτή τη φορά στη Βοιωτία, για ακόμη μια φορά εκτελείται από τα σιχάματα της ΕΛ.ΑΣ 17χρονος Ρομά, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος, ξανά μετά από καταδίωξη. Ο μπάτσος-δολοφόνος για άλλη μία φορά αφήνεται ελεύθερος.
Η πληθώρα των αστυνομικών κτηνωδιών καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων αλλά και την εξόντωση όσων ζωών έχει αποφασίσει ότι περισσεύουν στον κόσμο του κεφαλαίου. Το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε βαθειά σήψη και κρίση (πολιτική, κοινωνική, οικονομική, υγειονομική, περιβαλλοντική, αξιακή και πολιτιστική) δεν έχει να προσφέρει στους πληβείους τίποτα άλλο εκτός από εκμετάλλευση και καταπίεση, ανέχεια και αρρώστια, καταστολή, βία και θάνατο.
Ωστόσο εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει ο θάνατος συνήθεια στις ζωές μας και να αφήσουμε καμία κρατική δολοφονία αναπάντητη, είτε αυτή είναι άμεση, όπως στην περίπτωση των τριών Ρομά, του Γρηγορόπουλου, του Μάγγου, του Καλτεζά, της Zackie ή χιλιάδων μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, είτε έμμεση μέσω ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού μπροστά σε πλημμύρες και πυρκαγιές. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Πορεία: Τρίτη 5/12, 18:00, Καμάρα

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση