[Θεσ/νίκη] Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση |Τρίτη 12/3, 17.30, Άγαλμα Βενιζέλου

0
304

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση | 17.30, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Σήμερα Τρίτη 12/3/24 η φασιστική γκρούπα ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το Ολύμπιον, επ’ αφορμής της προβολής ταινίας που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αυτοδιάθεση του σώματος και τις αμβλώσεις. Γνωρίζουμε καλά πως σε κάθε ευκαιρία οι φασίστες προσπαθούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στον δημόσιο χώρο και την νεολαία, ακόμη και με τέτοιες κινήσεις. Ταυτόχρονα, ενδεικτική για το ζήτημα του κοινωνικού κανιβαλισμού και του εκφασισμού είναι η επίθεση σε δύο queer άτομα το βράδυ του Σαββάτου, στο ίδιο μέρος, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη λίστα των φασιστικών επιθέσεων σε ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε μετανάστες, σε κόσμο του αγώνα και σε κάθε τι “ξένο” και “διαφορετικό”. Τα θύματα μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικά αλλά οι δράστες πάντα ίδιοι. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του/της Ζάκ/Zackie Oh! και τόσων άλλων διαχέουν το μίσος μέσα από τα τηλεοπτικά πάνελ, τις εκκλησίες τα κανάλια και το διαδίκτυο πιστεύοντας πως μπορούν να σταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές μας με τις πλάτες πάντα των ένστολων καθαρμάτων που τους καλύπτουν και τους προστατεύουν.
Κάθε τέτοια προσπάθεια αποτελεί για μας μία ακόμα αφορμή να δηλώσουμε το αυτονόητο πως ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι μέσα από τα έδρανα της βουλής και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Καμία προσπάθεια εμφάνισης των φασιστικών ομάδων και καμία απόπειρα διαχύσης των ιδεών τους δεν θα γίνει ανεκτή. Κανένας διάλογος με τα φασιστικά αποβράσματα και καμία απόπειρα δικαιολόγησης και αποποίησης ευθυνών λόγω ηλικίας δεν είναι αποδεκτή.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας.
Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.
Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.
Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων