[Θεσ/νίκη, Κυρ. 10/10 17:30, Τσιμισκή & Ναυαρίνου] Αντιφασιστική συγκέντρωση

0
695

ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες διαφόρων επιθέσεων από τα φασιστοειδή, τονίζοντάς μας για άλλη μια φορά, πως η μάχη απέναντι στο φασισμό προφανώς δεν μπορεί να κερδηθεί σε μια δικαστική αίθουσα, αλλά δίνεται καθημερινά σε όλα τα μέτωπα, σε γειτονιές, πλατείες, χώρους δουλειάς. Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση, συνοδευόμενη από ναζιστικούς χαιρετισμούς και ακροδεξιά παραληρήματα, έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόμοια γεγονότα διαδραματίστηκαν στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων.

Οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά δύο πράγματα. Αφενός πως κανένα δικαστήριο και κανένας κρατικός φορέας δεν θα μπορούσε ουδέποτε να τσακίσει το τέρας του φασισμού, όπως και τις φασιστικές αντιλήψεις που μολύνουν την κοινωνία, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η άνοδος του φασισμού είναι ένας από τους τρόπους υποστήριξης του καπιταλιστικού συστήματος σε περιόδους κρίσης του, καθώς και ένα ακόμα όπλο του ενάντια στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Αφετέρου αυτό που διαφαίνεται από τα περιστατικά αυτά είναι πως στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε γειτονιές που χτίστηκαν από πρόσφυγες, σε γειτονιές εργατικές και φτωχοποιημένες, βρίσκει χώρο να διεισδύσει μέχρι και στα σχολεία το φασιστικό δηλητήριο.

Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία μετατράπηκε σε μία ογκώδη αντιφασιστική διαδήλωση 4.000 και πλέον ανθρώπων η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη πριν καταλήξει στο σημείο αφετηρίας, την πλατεία Τερψιθέας. Το μαχητικό μπλοκ των αναρχικών, το οποίο συγκροτήσαμε από κοινού με άλλους συντρόφους από την περιοχή και όχι μόνο, στήριξαν τουλάχιστον 1000 άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Σε συνέχεια της ογκώδους διαδήλωσης της 29ης Σεπτέμβρη, το προηγούμενο Σάββατο συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά περίπου 2.000 άνθρωποι. Έγινε έτσι ξεκάθαρο σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Αστυνομίας, από τους ματατζήδες που προπηλάκιζαν τον κόσμο, έχοντας κυκλώσει το προπορευόμενο μαζικό αντιφασιστικό-αναρχικό μπλοκ, μέχρι τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι το κίνημα μπορούσε να ισοπεδώσει τους φασίστες εν ριπή οφθαλμού. Έπρεπε να αναλάβει δράση η μεγαλύτερη φασιστική συμμορία του τόπου, η Ελληνική Αστυνομία. Όπως και έπραξε.

Τελείως απροκάλυπτα και δίχως αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ εφόρμησαν στο μπλοκ και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής. Κατόπιν ανέλαβαν εργασία τα πληρωμένα ΜΜΕ που έκαναν λόγο για δήθεν «επεισόδια» μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών. Τέλος για τους δύο συντρόφους ακολουθήθηκε η πεπατημένη νομική μεταχείριση με την απόδοση των ολωσδιόλου φτιαχτών κατηγοριών της διατάραξης, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής, εννοώντας τις σημαίες της διαδήλωσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Τώρα με τη ΧΑ εκτός πολιτικού προσκηνίου διάφορες φασιστικές γκρούπες προσπαθούν να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα, και να συσπειρώσουν το κομμάτι αυτό των ακροδεξιών του εθνικού κορμού που δεν εγκολπώνεται από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία από τις γκρούπες αυτές είναι ο Ιερός Λόχος, ο οποίος κρατά και αναπαράγει την ίδια ακριβώς ρητορική της ΧΑ και εμφανίστηκε – πάντα με ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ να τους προστατεύει – στο πεζοδρόμιο τα τελευταία χρόνια. Όποια κι αν είναι η αφορμή με την οποία οι συγκεκριμένοι φασίστες επιλέγουν να μολύνουν με το δηλητήριο τους την κοινωνία, η απάντηση η οποία εισπράττουν από το αντιφασιστικό κίνημα είναι μία και ηχηρή: Πίσω στις τρύπες σας! Καμία φασιστική οργάνωση δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό ήταν επακόλουθο της μόνιμης παρουσίας των αγωνιστών στους δρόμους, χτίζοντας αναχώματα απέναντι στο φασιστικό κτήνος, και μαχόμενοι πολιτικά και υλικά. Καλούμαστε να δώσουμε τις ίδιες απαντήσεις την Κυριακή 10/10, ημέρα που καλεί και ο Ιερός Λόχος τους φασίστες σε συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.

Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17.30, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων